Ifj. Tóth László negyedik győzelménél tart

A CSI***-W Nemzetközi Díjugrató verseny szombati napjának legrangosabb versenyszáma a 25.000 eurós díjazású, 150 centiméteres, világkupa minősítő pontot adó versenyszám volt. A verseny igazi nemzetközi összevetést hozott, hiszen a tizenegy összevető lovas között kilenc különböző nemzet képviseltette magát, köztük hazánk is.

Ifj. Tóth László remek formában van a hétvégén, hiszen kétszer nyerte a fiatal lovak versenyszámát, továbbá a csütörtöki világkupa pontot adó 150 centiméteres versenyszám után a mait is meg tudta nyerni Rádiháza-Echo nevű lovával. A kabala ménes által tenyésztett ló ezzel az abszolút favoritja a holnapi nagydíjnak, hiszen egyedülálló módon mindkét minősítő szám legjobbja volt.

Rajtuk kívül csupán egyetlen hibátlan lovaglás született az összevetésben, amit a csehek Európa-bajnoka, Ales Opatrny mutatott be Sangris Boy nevű lovával.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a verőhiba nélkül lovagló, de egy időbüntetéssel végző Alexandros Fourlis állhatott fel, megelőzve a leggyorsabb négy hibapontos macedón versenyzőt, Luka Zaloznikot.

Hazánk képviseletében ifj. Szabó Gábor egy gyors, de sajnos négy hibapontos lovaglást mutatott be, amivel az ötödik helyet tudta megszerezni. A lovas ezúttal másik top lovát, Lord Classicot lovagolta. A tegnapi győztes ukrán csapat tagja, Ulrich Kirchhoff végzett a hatodik helyen D Mark 2 nyergében.

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Start- és eredménylisták >>

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.