Photo: Hajdu Krisztina, Lovasfoto.hu

Czékus Zoltán

Amatőr lovas, munka mellett lovagol, 15 éve versenyzik a legmagasabb szinten több lóval. A csapatban ő az amatőr a profik között, ugyanakkor ő rendelkezik a legjobb eredményekkel 2021-ben.
Ausztriában, Bulgáriában és Romániában is több lóval lovagolt már Nemzetek Díját. Az idei somorjai és bábolnai világkupákon hibátlan lovaglással a második helyet szerezte meg, és a júniusi bulgáriai CSIO nagydíjban is hibátlanul teljesített.
Lovai, Ricola (Disco), illetve Kempo Cento idén kiváló formában vannak. A páros edzője Németh István szövetségi kapitány.

Ifj. Kövy András

Igazi lovas családba született, testvére és szülei is az élsportban aktívak. Ő maga ízig-vérig profi, a csapat egyik alapköve, nagy képességű lovas.
Több mint harminc alkalommal lovagolt már Nemzetek Díjában, és egy alkalommal, 2009-ben idehaza, Kiskunhalason is sikerült megszereznie a győzelmet a versenyszámban. Részt vett a legutóbbi rotterdami Európa-bajnokságon. A 2020-as budapesti Olimpiai Kvalifikációs Csapatverseny legeredményesebb magyar lovasa.
Lovát, a holland tenyésztésű Faquitolt hároméves kora óta maga képezi és hozta fel a legmagasabb szintre. A páros 2019-ben a Papp László Budapest Sportarénában szerepelt először ezen magasságon, a 2021. májusi somorjai világkupán pedig a helyezettek között végeztek.
Utánpótlás szövetségi kapitány, edző, a balatonvilágosi Világosi Lovascentrum tulajdonosa, ahol rendszeresen szervez versenyeket.

Ifj. Máté István

2019-ben Nemzetek Díját nyert Bulgáriában. Athénban 5*-os szinten lovagolt a magyar csapat képviseletében. Magyar bajnokságon volt már csapatban aranyérmes, egyéniben ezüst- és bronzérmes. A július első hétvégéjén megrendezett Szilvásvárad Masters nagydíjában hibátlanul teljesített 11 éves kancájával, Sanghatával.
Édesapja is versenyzett, jelenleg edzőként segíti a debreceni lovas munkáját. Legfőbb támogatója Szombati Gábor.

Szuhai Gyula

A csapat egyik legrutinosabb lovasa, hiszen 14 éves kora óta 150 centiméteres pályákon versenyzik. Hat alkalommal szerepelt utánpótlás Európa-bajnokságon, majd több mint 15 alkalommal képviselte hazánkat felnőttként, Barcelonától Koppenhágáig Európa-szerte szerepelt már a magyar csapattal Nemzetek Díjában több lóval is.
Diósgyőri sportoló, edző, az egész családja lovakkal, lókereskedelemmel, lókiképzéssel foglalkozik.

Jármy Vince

2018-ban az Ifjúsági Olimpián az ezüstérmes csapat tagja. 2019-ben a belgiumi Opglabbeekben az FEI Nemzetek Díja 145 centiméteres világdöntőjében a harmadik helyezett magyar csapat tagja. 2020-ban megnyerte a bábolnai és a budapesti Grand Prix fordulót. A budapesti CSIO után megrendezésre kerülő portugáliai utánpótlás Európa-bajnokságon a fiatal lovas kategóriában képviseli majd hazánkat.
A család saját tenyésztésű lovával, JB Koronaőrrel erősíti majd a magyar válogatottat.

Start typing and press Enter to search