Fotó: CSIO Budapest / Krisztina Hajdu
HorvathBalazs

Horváth Balázs

A hazai díjugrató sport meghatározó alakja. Ötszörös egyéni magyar bajnok, ebből háromszor a saját maga által kiképzett PM Jumping Ladyvel. 2009-ben Angliában, 2015-ben Aachenben, majd 2017-ben Göteborgban is lovagolt felnőtt Európa-bajnokságon. Pályafutása során Magyarország és Közép-Kelet-Európa szinte összes nagydíjában szerzett már győzelmet vagy helyezést, több mint tízszer megnyerte a magyar ranglistát és negyvenhétszer lovagolt Nemzetek Díjában. A CSIO versenyeken mindig különlegesen eredményesen szerepel: tagja a Kiskunhalason 2009-ben győztes magyar válogatottnak, Csehországban pedig CSIO nagydíjat nyert Frederik nyergében. A sárga fedezőmén Zordonnal 2016-ban tagja a Nemzetek Díja győztes magyar csapatnak, mindkét pályán hiba nélkül értek célba. A 2018-as CSIO5* Nemzetek Díjában Zordonnal az első körben is hibátlant lovagolt. Horváth Balázs nagyszerűen helyt állt az amerikai Tryonban megrendezett Lovas Világjátékok mezőnyében is.
Idén a 14 éves Quickchinnel, akit korábban a japán válogatott lovagolt, starthoz állt a májusi mannheimi és pozsonyi CSIO-k csapatversenyében, ahol minden pályája beszámított a magyar csapat eredményébe. Horváth Balázs január óta a németországi Mühlenben él, ahol a Nemzeti Lovassport és Sportlótenyésztési Program keretein belül célja a párizsi olimpiai kvóta megszerzése.

JarmyVince

Jármy Vince

A 2015-ös bécsújhelyi ifjúsági Európa-bajnokságon csapatban ötödik, a 2016-os írországi Európa-bajnokságon egyéni negyedik helyezést ért el. A Buenos Airesben megrendezett Ifjúsági Olimpián ezüstérmet szerzett, 2019-ben a belgiumi Opglabbeekben az FEI Nemzetek Díja finálé világdöntőjében a harmadik helyezett magyar csapat tagja volt. 20 évesen már a felnőttek között megnyerte a bábolnai és a budapesti Grand Prix fordulókat. A családja által tenyésztett fedezőménnel, JB Koronaőrrel a fiatal lovak világbajnokságán már a legjobbak között volt, 2021-ben eredményes tagja volt a hatodik helyezett felnőtt magyar csapatnak a budapesti Nemzetek Díjában, idén Mannheimben és Pozsonyban is hibátlan pályákkal segítette a magyar válogatottat. Jármy Vince februártól Paul Schockemöhle mühleni versenyistállójában dolgozik, a Nemzeti Lovassport és Sportlótenyésztési Programban résztvevő lovas.

IfjKovyAndras

Ifj. Kövy András

Igazi lovas családba született, testvére és szülei is az élsportban aktívak. Ő maga ízig-vérig profi, a csapat egyik alapköve, nagy képességű lovas.
Közel ötven alkalommal lovagolt már Nemzetek Díjában, 2009-ben Kiskunhalason is sikerült megszereznie a győzelmet a versenyszámban. Részt vett a rotterdami Európa-bajnokságon. A 2020-as budapesti Olimpiai Kvalifikációs Csapatverseny legeredményesebb magyar lovasa volt és indult a 2021-es riesenbecki kontinensviadalon is.
Lovát, a holland tenyésztésű Faquitolt hároméves kora óta maga képezi és hozta fel a legmagasabb szintre. A páros 2021-ben is tagja volt a magyar csapatnak és idén májusban hibátlan pályával segítette a magyar válogatottat az Európai Lovas Szövetség Nemzetek Díja sorozatának németországi és szlovákiai fordulóin.
Utánpótlás szövetségi kapitány, a Talent edzői kar vezetője, a Nemzeti Lovassport és Sportlótenyésztési Programban résztvevő lovasok egyike, valamint a balatonvilágosi Világosi Lovascentrum tulajdonosa, ahol rendszeresen szervez versenyeket.

ifjSzaboGabor

Ifj. Szabó Gábor

Ifj. Szabó Gábor 12 évesen kezdett versenyezni. 2008-ban került Magyarország egyik legjobb magánkézben lévő méneséhez, a nyíregyházi Timpexben legnagyobb sikereit akkor érte el.
2009-ben a hollandiai Ifjúsági Európa-bajnokságon a száz főt számláló mezőnyben megnyerte az elődöntőt, 2010-ben fiatal lovas bajnok lett Kiskunhalason. 2011-ben, a Fiatal Lovak Világbajnokságán győzedelmeskedett Timpex Centessel a 259 indulós középdöntőben. 2013-ban a magyar válogatott tagja a budapesti CSIO-n, és még ugyanabban az évben a dániai Európa-bajnokságon az elődöntőben a kilencedik helyen végzett Timpex Cabalével. A budapesti CSIO-k hőse: 2014-ben Timpex Centtel, majd 2016-ban Timpex Bölcsésszel nyerte meg Nagydíjat. 2016-ban Timpex Bölcsésszel ő lovagolt összevetést Olaszország lovasával szemben és szerezte meg hazánknak történelmi a győzelmet. A páros 2017-ben kvalifikálódott a Díjugrató Világkupa-sorozat Omahában megrendezett döntőjére, ahol végső finálét lovagoltak. A páros nagyszerűen helyt állt a 2018 szeptemberében az amerikai Tryonban megrendezett Lovas Világjátékok mezőnyében is.
A 2020-as magyar díjugrató ranglista legmagasabb érvényes pontszámot elért lovasa. 2021-ben a kecskeméti felnőtt GP győztese, de már a Debreceni Egyetem Atlétikai Klub színeiben. A magyar lovas történelem legtradicionálisabb ménesének, Mezőhegyesnek a tulajdonában lévő kancájával, Mezőhegyes Chabalával tagja a magyar felnőtt válogatottnak. A 31 éves ifj. Szabó Gábor is a Nemzeti Lovassport és Sportlótenyésztési Program versenyzője.

SzuhaiPeter

Szuhai Péter

Az idén 21 éves lovasnak igencsak kedves helyszín a Nemzeti Lovarda, ahol még gyermek válogatottként 2014-ben nyert Nemzetek Díja versenyt. Korábban a sajószentpéteri Gyula Farm versenyzője volt, idéntől az ország legeredményesebb díjugrató lovasklubját, a Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Körét erősíti. Nagybátyjától, Szuhai Gyulától és édesapjától, Szuhai Pétertől kapja a támogatást, hogy most már a felnőttek között is helyet kaphatott a válogatottban. Az egész család lovakkal, lókereskedelemmel, lókiképzéssel foglalkozik. Tavaly a portugáliai Vilamourában rendezett korosztályos Európa-bajnokságon minden idők legjobb csapateredményét elérő válogatott tagja. Lovai Casino Royal Z és Tanja, akikkel idén már a felnőtt válogatottat erősíti Szuhai Péter.

Szövetségi kapitány:

Németh István

Edző:

Norbert Nuxoll