Jármy Vince nyerte a Szerencsejáték Zrt. nagydíját

A CSIO*** Big Tour Szerencsejáték Zrt. Nagydíj és Világkupa 155 centiméteres magasságon, egyszeri összevetéssel zajlott. Az 55 lovasnak 76 másodperc állt rendelkezésére, hogy teljesítse Bernardo Costa Cabral portugál pályaépítő 13 akadályból álló pályáját, ami több összetett akadályt is felvonultatott.

A mezőny első felében 27 lovas teljesítette a pályát, ebből heten hibátlanul:

  • Ierdita Hessel Hoekstra (NED)
  • Max Kühner – EIC Anton SBK Z (AUT)
  • Joana Schildknecht – Catrina J (SUI)
  • Bruno Chimirri – Samara (ITA)
  • Andrea Herck – Epsilon de Roulard (ROU)
  • Sara Vingralkova – Naila v’t Merelsnest (CZE)
  • Alexa Stais – Chad Blue PS (CYP)

A magyar versenyzők közül Szuhai Péter és Casino Royal Z nem vétett ugyan verőhibát, de túllépte az alapidőt. Mráz Tamás és Viva Cent egy verőhibával, dr. Lázár Zoltán és Diablo két verőhibával és némi időtúllépéssel zárta az alappályát.

A szünet után további öt hibátlan lovasnak szólt a taps. Az összevetésbe jutott az osztrák Katharina Rhomberg és Cuma 5, a szlovák Bronislav Chudyba és Statis Conti, valamint a német Jörne Sprehe és Hickstead White.

Ifj. Szabó Gábor és Mezőhegyes Chabala, valamint Jármy Vince és JB Koronaőr hibátlanját ujjongással fogadta a közönség.

Ifj. Szabó Gábor - Mezőhegyes Chabala
Ifj. Szabó Gábor – Mezőhegyes Chabala
Jármy Vince - JB Koronaőr
Jármy Vince – JB Koronaőr

Még három magyar páros lovagolt a pályára a verseny második etapjában, de az összevetésbe nem tudtak bekerülni: Dömse Tamás – Conquistador 4, Máté István – Filuchi, Szentirmai Ferenc – Quandro Blue PS.

Az alappálya legkritikusabb pontjai a sárga triplebar, a lánchidas akadály, a piros-fehér zöld összetett, a Longines összetett, illetve palánkos akadályai, valamint az EEF sárga rudas okszere voltak.

Az összevetésben már csak hét akadályt kellett leküzdeniük a lovasoknak. Az első hibátlant az olasz olimpikontól, Bruno Chimirritől és Samara nevű kancájától láthatta a közönség.

Bruno Chimirri - Samara
Bruno Chimirri – Samara

Szabó Gábor Mezőhegyes Chabalával ugyan megkocogtatta a lánchidas akadályt, de a rúd nem esett le, így a közönség ujjongása közepette ismét hibátlannal zártak, időeredményüket tekintve az olasz lovas mögött. Majd jött Jármy Vince, aki JB Koronaőrt tempósan előre lovagolva megszerezte a vezetést. A nagy esélyes Jörne Sprehe is hibázott, így hosszú idő után ismét magyar győzelem született a CSIO nagydíjában a Nemzeti Lovarda pályáján. Szabó Gábor, aki korábban ugyanitt már háromszor nyerte meg a Nagydíjat, most a harmadik helyen zárt.

A végeredmény:

  • 1. Jármy Vince – JB Koronaőr
  • 2. Bruno Chimirri – Samara (ITA)
  • 3. Ifj. Szabó Gábor – Mezőhegyes Chabala
  • 4. Hessel Hoekstra – Ierdita (NED)
  • 5. Jörne Sprehe – Hickstead White (GER)
  • 6. Alexa Stais – Chad Blue PS (CYP)
  • 7. Bronislav Chudyba – Statis Conti (SVK)

Az eredményhirdetésen a verseny főtámogatója, a Szerencsejáték Zrt. nevében Bánhidi Zsófia fogott kezet a lovasokkal. Gratulált Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, Schlezák Melinda, a versenybíróság elnöke és Jean-Paul Quintin, a versenybíróság francia tagja.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra kifejezetten erre a versenyre készített remekeit a manufaktúra tulajdonosa, Bachar Najari nyújtotta át a dobogósoknak.

A verseny összdíjazása 60.000 euró volt.

Jármy Vince az eredményhirdetésen Dorotty Sabová, a verseny egyik kommentátorának kérdésére elmondta, nagyon boldog, nagyon különleges ez a mostani, első háromcsillagos győzelme. Köszönetet mondott lovának, szüleinek, szűkebb és tágabb családjának, valamint a szurkolóknak.

A verseny főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.

Fotó: CSIO Budapest / Krisztina Hajdu

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.