Két évtized után portugál siker az EXIM Nagydíjban

A Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest szombati napjának legrangosabb versenyszáma a 140-160 centiméteres EXIM Nagydíj volt. A 30.000 eurós díjazású szám minősítő pontokat adott a 2018-19-es világkupa sorozat áprilisi döntőjére Göteborgba, így különösen nagy tétje volt a résztvevők számára. A verseny igazi nemzetközi összevetést hozott, az tíz összevető lovas között nyolc különböző nemzet képviseltette magát, köztük hazánk is.

Az összevetésben a legtöbb hibát a hatodik ugrás, egy matt fekete meredek okozta, amit ráadásul nappal szemben kellett megugrani, így mindössze négy hibátlan lovaglás született.

A történelem ezúttal ismételte önmagát, hiszen két évtized után újra portugál lovasnak szólt a himnusz a budapesti CSIO nagydíjában, hiszen Luis Sabino Goncalves bizonyult a leggyorsabbnak a kilenc éves Dominka Van De Lucashoeve (Cardento 933 / Chin Chin) nyergében. A Herendi Porcelánmanufaktúra vázáját dr. Budai Gyula, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa és Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke adta át a győztesnek.

Luis Sabino Goncalves – Dominka Van De Lucashoeve

Szoros versenyben egy másodpercen belüli időeredménnyel szerezte meg a második helyet a lengyel Wojciech Wojcianiec.

Wojciech Wojcianiec – Chintablue

A norvég Geir Gulliksen a harmadik helyen zárt.

Geir Gulliksen – Arakorn

A legjobb magyar eredményt Fazekas István érte el a Nagy Antal tulajdonában álló Walterral (Mythos / Justboy), a páros a nagyszerű kilencedik helyen végzett.

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Start- és eredménylisták >>

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.