Finisbe ért a CSIO***-W előkészítése a Nemzeti Lovardában

Megépült a VIP terasz, a régi istállók kitakarítva várják a húsz országból érkező, közel háromszáz lovat.

Az elmúlt napokban a világhálón felröppent hírek, miszerint Mr Oleksandr Onyshchenko lovai Paul Schockemöhle istállójába kerültek, sajnos nem voltak alaptalanok. Az ukrán csapat versenyeken való részvétele rövid időre kérdésessé vált, a bizonytalanságok miatt a budapesti versenyről is törölte a nemzeti szövetség a nevezéseket. A Budapesten induló csapatok száma így jelenleg tizennégyre csökkent. Még a verseny rendezői sem tudják, hogy a Nemzetek Díja versenyszámban megüresedett helyre lesz-e ilyen rövid határidőn belül jelentkező, de Marokkó csapata előtt megnyílt a részvétel lehetősége, aki az FEI szabadkártyájának birtokosa és csak késői nevezés miatt maradt volna le a versenyről.

További apróbb változások a nevezések terén: egy román lovas lemondta a versenyt, akinek a helyére egy Ír versenyző három lovat nevezett. A távolabbi országokból érkező lovasok lassan csomagolni kezdenek, hogy a szerdai állatorvosi vizsgálaton már kipihent állapotban vezethessék fel lovaikat.

A hétvégére vonatkozó időjárás-előrejelzések egyelőre nagyon kedvezőnek tűnnek. Kellemesen meleg, napos kissé szeles időben nézhetik a versenyre kilátogató nézők a díjugrató versenyek izgalmait. A belépés ingyenes, de aki mégsem szeretne kimozdulni a szobából, a pénteki Nemzetek Díja és a vasárnapi New Sport Nagydíj versenyszámot élőben nézheti a M4 sportcsatorna műsorán.

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.