Magyar tenyésztésű lovak diadala az első versenyszámban!

Az éjszakai vihar sem rontotta el a hangulatot a Nemzeti Lovardában, ahol kifogásolhatatlan talajú versenypályán kezdődhetett meg a küzdelem.

Magyar sportlovak diadalával startolt a CSIO. Európa legismertebb lovas szakembere, Paul Schockemöhle díjáért kiírt fiatal lovak versenyszámával kezdődött meg az idei budapesti CSIO, ahova 41 lovat neveztek. A 6 éves lovak 125, a 7 évesek 5 centiméterrel magasabb pályán, 130 cm-en indultak. A hiba-idős versenyszámban Jakab Géza lova, a Salamon apaságú Kelta volt a leggyorsabb, aki Tóth Lászlóval a nyergében fölényes győzelmet aratott.
Több mint 3 másodperccel a győztestől elmaradva, a legjobb 7 éves lóként Timpex Fényév végzett a második helyen Sáringer Ferenccel. Magyar lovas, Nagy Sándor lovagolta 3. helyre a holland tenyésztésű E Inceptiont, őt követte a szintén holland tenyésztésű Express Szentirmai Péter alatt. Ötödik lett a svájci Lorinon d´Aveline és svájci lovasa, Eveelyne Busmann, míg a 6-7-8. helyen három holsteini tenyésztésű ló lett három magyar lovassal: Coolman Zárug Annamáriával, Chacco-Bella Szuhai Gyulával és PM Casello Horváth Balázzsal.

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.