Ingmar De Vos, a FEI elnökének köszöntője

FEI Elnöki köszöntő

A Nemzetközi Lovassport Szövetség nevében nagy örömmel köszöntöm a Longines Díjugrató Nemzetek Díja versenysorozat minősítő versenyén Budapesten. A versenysorozat 110 éve megszakítás nélkül a sport legmagasabb szintjét és legizgalmasabb pillanatait közvetíti a világ összes érdeklődője felé, a nemzetek díja a lovassport kivételes értéke, amit a legnagyobb figyelem kísér.

Örömmel veszek részt a budapesti fordulón, amely egyúttal az Európa Divízió 2 döntője, hiszen szemtanúja lehetek rengeteg tehetség minden alkalommal megmutatkozó bátorságának és elhivatottságának a verseny állomásain. A Longines FEI Díjugrató Nemzetek Díja verseny világszerte nagyon kedvelt és népszerű. Legfontosabb értéke a benne rejlő csapatmunka, az összetartozás, amely minden szinten jellemzője a lovassportoknak.

A Longines FEI Díjugrató Nemzetek Díja verseny résztvevőjének lenni a lovasember számára ünnep és megtiszteltetés, egyúttal együttműködés, elszántság és szenvedély.

Ebben az évben már tizenhárom fantasztikus minősítő versenyen vagyunk túl. Ocala (USA) kezdte a sorozatot, majd követte Abu Dhabi (UAE), Coapexpan (MEX), Samorin (SVK), La Baule (FRA), Langley (CAN), St Gallen (SUI), Sopot (POL), Rotterdam (NED), Falsterbo (SWE), Hicksead (GBR) végül Dublin (IRE) Budapesttel egyidőben jelzi, hogy az izgalmas sorozat a végéhez közeledik.

Nagyon várom, hogy itt Budapesten együtt szurkoljak a nézők seregével, hiszen mindenki számára vonzó a bajtársiasság, a csapatmunka és a kivételes, legmagasabb színvonalú sport. Nagy a nyomás mindenkin, voltaképpen a verseny végére kiderül, melyik a két győztes csapat, aki a Longines FEI Díjugrató Nemzetek Díja döntőjén indulhat októberben, Barcelonában.

Az idén reményteli megállapodást kötöttünk kiemelt parterünkkel, a Longines-nal, amely névadó támogatója lett a Longines FEI Díjugrató Nemzetek Díja versenysorozatnak. Partnerünk biztosított a lovassport közös jövőképének támogatásáról, amely szerint közösen garantáljuk a sorozat jövőjét, megőrizve történelmi hagyományait, ezzel töretlenül szolgálva az élsportot.

A Nemzetközi Szövetség nevében köszönöm mindazoknak, akik idejüket áldozva elkötelezetten támogatták a versenysorozatot a siker érdekében és lehetővé tették, hogy az emberek világszerte követhessék az FEI nemzetközi díjugrató sportot. Köszönöm a versenyzőknek, hogy teljesítményükkel újra és újra meghódítják a közönséget, motiválva ezzel a lovasok világának eljövendő generációját.

Ingmar De Vos, FEI elnök

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.