Ifj. Szabó Gábor megszerezte első győzelmét

A CSI***-W Nemzetközi Díjugrató és Olimpiai Kvalifikációs Csapatverseny első napjának második versenyszámban 140 centiméteres akadályokkal kellett megküzdeniük a versenyzőknek. A kánikula próbára tette a lovasokat és a lovakat is egyaránt, hiszen az év egyik legmelegebb napja volt a mai, de ennek ellenére jól teljesítettek a magyar párosok.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy több lovas miért adta fel a versenyt néhány ugrás után. Ennek taktikai okai vannak, mégpedig hogy az olimpiai kvalifikációban részt vevő versenyzők inkább nem kockáztatnak, hanem frissen tartják a lovaikat a holnapi megmérettetésre. Ebből is látszik, hogy nagyon nagy a tétje a pénteki Nemzetek Díjának, hiszen a 3000 eurós pénznyereményről mondanak le ezzel a párosok.

Szerencsére ifj. Szabó Gábor nem csak a Nemzetek Díjában indítani kívánt lovát hozta, így Timpex Fényévvel tudott a győzelemért lovagolni, ami sikerült is a párosnak, hiszen több mint két másodperces fölénnyel utasította maga mögé az addig élen álló Roberto Arioldit Olaszországból.

A harmadik helyen szintén magyar versenyző, mégpedig ifj. Tóth László végzett Casino Royal Z nevű lovával.

Sokáig vezető pozícióban állt, de végül a negyedik helyre csúszott Czékus Zoltán és Kronosz, megelőzve a román színekben versenyző Andrea Hercket, és az olasz Samuele Maestrit. A hetedik helyen Szász Sándor végzett Lorenzo 354 nyergében, a nyolcadikon pedig ifj. Máté István és Casus Bibendi.

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Start- és eredménylisták >>

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.