Ifj. Szabó Gábor: “ez az év legfontosabb versenye számomra”

Ifj. Szabó Gábor szép sikerekkel kezdte a Gróf Széchenyi István Emlékversenyt, hiszen az első napjon a Silver és a Gold Tourban is megszerezte a győzelmet. A lovast a második versenynap reggelén lovairól, a mezőnyről és az esélyekről kérdeztük.

A Gróf Széchenyi István Emlékverseny első napján mindhárom startodat helyezésre tudtad váltani, a Gold Tourban első és harmadik, a Silver Tourban pedig első helyen tudtál végezni. Számítottál ilyen kezdésre?

Ifj. Szabó Gábor: A vírushelyzet miatt idén már valószínűleg nem lesz lehetőségünk más nemzetközi versenyen részt venni, így ez az év legfontosabb versenye számomra az Országos Bajnokság mellett. Ezen a két versenyen szeretnék a lehető legjobban szerepelni, így a felkészülésemben ezt tartottam szem előtt, és próbáltam így időzíteni. Bíztam benne, hogy a lovaim emiatt jó formában lesznek, és örülök, hogy sikerült jó eredményt elérni.

Chabal TH a Gold Tour egyik meglepetése, hiszen ez az első három csillagos versenye, ennek ellenére harmadik lett a 110 fős mezőnyben.

Ifj. Szabó Gábor: Chabal jóformán 2,5 éve kezdte meg versenykarrierjét, és ahhoz képest tényleg hatalmas fejlődés, hogy ilyen jól szerepel 150 centiméteren. Ez az egyik első nemzetközi versenye, eddig inkább hazai versenyeken bizonyított, ahol nagyon stabilan és eredményesen teljesített idáig is. Legnagyobb örömömre úgy érzem, kezd felnőni ehhez a feladathoz is, és fényes jövő várhat rá ebben a szakágban.

Lord Classic már számtalan alkalommal bizonyított a legnagyobb hazai versenyeken. Mik a terveid vele a jövőre nézve, tervezed, hogy részt veszel vele például az Európa-bajnokságon?

Ifj. Szabó Gábor: A vírushelyzet miatt mindenkinek nehéz tervezni, sajnos nem tudom, hogy mi lesz jövőre, vagy az azt következő évben. Nem tudni, hogy milyen rangos versenyek következnek, de remélem minél hamarabb eljön olyan megmérettetés, amire elkezdhetünk készülni, és remélem, hogy a lovammal sikerül is leminősülni és tudunk ott szerepelni.

Mik az esélyek a nagydíjra? Milyen a mezőny, milyenek az ellenfelek?

Ifj. Szabó Gábor: Pont amiatt, hogy kevés nemzetközi verseny van, nagyon erős mezőny jött össze és nagyon sokan egy fontos versenyként tekintenek erre. Ezért szerintem nagyon nehéz feladat lesz eredményt elérni a nagydíjban, főleg, hogy Lord Classicnak igazi 160-as magasságon lévő rutinja még nincsen, de remélem ez nem fog hátráltatni minket. Én bízom benne, mert most jó formában van, és úgy érzem jól fog teljesíteni.

Timpex Centtel nyertél már CSIO-t itt Budapesten, most fiával, Timpex Fényévvel indultál a Silver Tourban, ahol az első helyen végeztetek.

Ifj. Szabó Gábor: Tavaly több hazai rendezésű CSI-n értünk el első helyezést, ezért bátran mondhatom, hogy Timpex Fényév egy feltörekvő tehetség, előtte is szép jövő áll.

A rendezvényt az érdeklődők otthonuk kényelméből is figyelemmel kísérhetik. A legrangosabb versenyszámok az M4 Sport csatornán is láthatóak lesznek. A versenyszámokat a Riderline folyamatosan élőben közvetíti:

Tovább a a CSI***-W Díjugrató Verseny részletes programjára >>

Start- és eredménylisták >>

A CSI***-W Díjugrató Versenyen révényes járványvédelmi intézkedések >>

Szöveg: Szalontai Virág
Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.