Kiderült a Nemzetek Díja csapatverseny indulási sorrendje

A Budapesten megrendezésre kerülő CSIO***-W Nemzetközi Díjugrató Világkupa és Nemzetek Díja Csapatversenyre 10 ország adta le a nevezését, ami az elmúlt évek egyik legnagyobb létszámú versenyét fogja jelenteni. A tét nem kicsi, hiszen az Európai Lovasszövetség által rendezett Nemzetek Díja sorozat középdöntőjeként egyenes ági továbbjutást lehet szerezni a két hónap múlva megrendezésre kerülő varsói fináléba.

Az indulási sorrend nyilvános sorsoláson dőlt el, ami 19 órakor zajlott le a Nemzeti Lovarda főépületében. Az alábbi sorrendben fognak az országok rajthoz állni:

  1. Csehország
  2. Németország
  3. Románia
  4. Görögország
  5. Ausztria
  6. Bulgária
  7. Olaszország
  8. Magyarország
  9. Svájc
  10. Törökország

Németh István szövetségi kapitányunk a nyolcas számot húzta, ami nagyon előnyös, hiszen viszonylag a mezőny végén helyezkedik el, így a lovasaink jobban tudnak taktikázni egy esetleges összevetésnél.

Az Nemzetek Díja Csapatverseny pénteken 14 órakor veszi kezdetét és két fordulóból fog állni 20 perces szünet közbeiktatásával. Az országokon belül a lovasok sorrendjét a szövetségi kapitányok határozzák meg, és a négy eredményből a legjobb három adódik össze az egyes fordulókban. Pontegyenlőség esetén összevetésben dől el a dobogós helyezések sorsa.

Várunk minden kedves nézőt a Nemzeti Lovardába, hogy együtt szurkolhassunk a magyar csapatnak!

A CSIO***-W Nemzetközi Díjugrató Világkupa és Nemzetek Díja Csapatverseny élő közvetítése megtekinthető a következő oldalakon:

Start- és eredménylisták  »

Tovább a verseny részletes programjára »

Jegyinformáció »

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.