Négyszer szólt a magyar himnusz a CSI** Budapest díjugrató verseny utolsó napján

A CSI** Budapest díjugrató verseny utolsó napja a VIP tour döntőjével vette kezdetét 115 centiméteres magasságon. A versenyszámban a három nap alatt mindig ugyanaz a három lovas végzett az élen, csak más-más sorendben. A fináléban így a korábban már második, illetve harmadik helyet szerző Benedek Adél érdemelte ki a bajnoki takarót és serleget.

Benedek Adél - Silva 127
Benedek Adél – Silva 127

A Talent Program fiatal tehetsége Silva nevű lovával utasította maga mögé a csupán 7 századmásodpercre lemaradó Gorzó Esztert és az őt követő Fésűs Grétát.

Gorzó Eszter - Arwen
Gorzó Eszter – Arwen
Fésűs Gréta - Hunter Dadero Z
Fésűs Gréta – Hunter Dadero Z

Negyedik és hatodik helyen ifj. Petrik Béla tanítványai, Bálint Hanga Sára és Molnár Mercédesz végeztek, míg a Timpex Lovasklub versenyzője, Tóth Karolina lett az ötödik.

A verseny a Bronze Tour záró számával folytatódott 125 centiméteren, ahol szintén nem született meglepő eredmény, hiszen a korábban már helyezett versenyzők voltak most is a leggyorsabbak. A versenyszám C szabály szerinti elbírálásban zajlott, ahol sokszor a gyorsaság kifizetődőbb, mint a precizitás, most mégis csupa hibátlan pályával zártak az élen végző párosok. A külföldi indulók valószínűleg nem számítottak arra, hogy a 13 éves Szuhai Rodrigóval számolni kell, mint potenciális ellenféllel, viszont a hazai nézőknek nem kell bemutatni a Szuhai család legifjabb tagját. A felnőtt mezőnyből kitűnt most is gyorsaságával és egy másodpercet vert rá a második helyen végző Búza Krisztiánra, aki Erlinát lovagolta.

Szuhai Rodrigo - Jayjay
Szuhai Rodrigo – Jayjay
Búza Krisztiánra - Erlina
Búza Krisztiánra – Erlina

A Silver Tourban kétszer is helyezett páros, Búza Patrik Zoltán most egy kategóriával lentebb nevezve egy harmadik helyet is begyűjtött Janieta VDL nevű lovával.

Búza Patrik Zoltán - Janieta VDL
Búza Patrik Zoltán – Janieta VDL

Az 54 fős mezőnyből negyedik helyen végzett Szotyori Nagy Kristóf Horze Donalddal, megelőzve Bandi Zsanettet és Quinadort, illetve Füzér Gábort, aki Carionát lovagolta.

A Silver Tour döntője 135 centiméteren zajlott hibaidős elbírálásban, 49 lovassal a startlistán. Az ötödikként pályára lévő ifj. Szabó Gábor jól kezdett Sanghata nevű lovával, és egy gyors hibátlannal rögtön az élre állt. A verseny folyamán sokszor izgulhattunk, hogy az őt követő párosoknál hol áll meg az óra, de végül senki sem tudta ezt az időt túlszárnyalni így megőrizte első helyét Szombati Gábor lovával.

Ifj. Szabó Gábor - Sanghata
Ifj. Szabó Gábor – Sanghata

A legközelebb Szuhai Péter került hozzá Tanjával, de csak a második legjobb időt produkálta a páros.

Szuhai Péter - Tanja
Szuhai Péter – Tanja

A szám végén induló Kovács Roland is remek időt lovagolt Astral C nevű lovával, ezzel negyedik helyre szorítva a német Jörne Sprehe-t, és az ötödikre ifj. Szuhai Gyulát.

Kovács Roland - Astral C
Kovács Roland – Astral C

Hatodik helyen zárt az Airvent Lovasklub versenyzője, Horváth Balázs és PM Quintera.

A nap utolsó versenyszáma a 25 év alatti lovasok részére volt kiírva 135 centiméteren összevetéses elbírálásban. 26 páros állt rajthoz, közülük nyolcan teljesítették hiba nélkül a Karádi László által tervezett alappályát. Az összevetésben elsőként induló ifj. Szuhai Gyula volt magasan a leggyorsabb, aki elsőszámú lovával, Perthy Jacksonnal állt rajthoz. Viszont a villámgyors lovaglás mellett hibázott az utolsó akadályon, ezzel az ötödik helyen zárt a páros.

Az utolsóként pályára lepő Bosits Boglárka azonban nem csak gyorsan, de hibátlanul is lovagolt, ezzel megnyerte a versenyszámot, és második helyre szorította a nagydíjban is helyezett ifj. Lázár Zoltánt, és a harmadik helyere a bolgár Ivana Angelovát.

Bosits Boglárka - Caremos
Bosits Boglárka – Caremos
Ifj. Lázár Zoltán - Casper
Ifj. Lázár Zoltán – Casper
Ivana Angelova - Cassai
Ivana Angelova – Cassai

Negyedik lett Kiss Dominika Spartacusszal, hatodik helyen pedig Fekete Antal ért célba Carola nyergében.

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.