Queen Of Zuccero ismét a legjobb fiatal ló

Az idén harmincnegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Gróf Széchenyi István Emlékverseny utolsó napja a 6-7 éves lovak döntőjével kezdődött, ahol 44 lovaglást láthattunk. Közülük szép számú, összesen 18 páros jutott az összevetésbe, így szoros volt a verseny a még a nyolc közé kerülésért is.

Az elődöntő győztes lova, a Makay Tamás által tenyésztett Queen Of Zuccero most is remekül szerepelt, és a fedettpályás döntő után ismét bizonyította, hogy verhetetlen az összevetésben. Másfél másodperces előnnyel teljesítette a rövidített pályát Kovács Henrivel a nyergében, ezzel megszerezve idei hetedik győzelmét a korosztályában.

Kovács Henri - Queen Of Zuccero
Kovács Henri – Queen Of Zuccero

Második helyen a Fábiáncsics Lovasklub versenyzője, Faluhelyi Ádám végzett a Szikriga Kft. kancájával, Victory Blue PS nyergében, megelőzve Fekete Györgyöt, aki Kahunát lovagolta.

Faluhelyi Ádám - Victory Blue PS
Faluhelyi Ádám – Victory Blue PS
Fekete György - Kahuna
Fekete György – Kahuna

Negyedik helyen Lady In Red végzett Budai Virággal, ötödik a Henze Alexandra által tenyésztett Dáridó Drabant Zoltánnal a nyergében. Hatodik helyen M Leonardonak és Sándor Balázsnak gratulált Bardóczky Eszter a Premium Horse Feeds Hungary képviseletében.

Fábián Johanna az első a Bronze Tour fináléjában

A Gróf Széchenyi István Emlékverseny utolsó napja a Bronze Tour döntőjével folytatódott. A Karádi László által épített 125 centiméteres pályán hibaidős versenyszámban 64 lovas állt starthoz, és rendkívül izgalmas versengésben dőlt el a végső sorrend.

Gyermek válogatottunk tehetségei, a mindössze 13 éves Fábián Johanna és Szuhai Rodrigo idáig a Silver Tourban versenyeztek, de a nemzetközi szabályok értelmében maximalizált magassági korlát miatt a Bronze Tour döntőjében állhattak csak rajthoz, hiába tudnák a nagyobb pályát is teljesíteni. Viszont ebben a felnőtt lovasokat felsorakoztató mezőnyben is remekül helyt álltak, így Szabó-Máriás Sára tanítványa, Fábián Johanna végzett az élen Chabal TH nevű lovával, míg az édesapja által felkészített Szuhai Rodrigo a másodikon Cornettel.

Fábián Johanna - Chabal TH
Fábián Johanna – Chabal TH
Szuhai Rodrigo - Cornet
Szuhai Rodrigo – Cornet

Harmadik lett Mécs Emma Aurorával, megelőzve Zárug Annamáriát, és a szintén gyermek Európa-bajnokságra készülő Hermann Zsófiát. Hatodik lett H. Nagy Emma és Hopfully.

Mécs Emma - Aurora
Mécs Emma – Aurora

Janik Anna az U25 legjobbja

A Széchenyi István Emlékverseny programjának utolsó előtti versenyszáma az U25 korosztály részére kiírt döntő volt 135 centiméteres magasságon hibaidős elbírálásban.

Viszonylag kevés hibátlan lovaglás született, köszönhetően a döntőhöz méltó nehézségű vonalaknak és íveknek. A szám végén indulók viszont sorra jobbnál-jobb idővel vették át a vezetést, így az utolsó pillanatig izgulni lehetett, hogy kié lesz a végső befutó. A legjobb időt végül az utolsó előttiként rajthoz álló Janik Annától láthattuk, aki több mint két és fél másodperccel volt gyorsabb az addig élen álló Szabó-Máriás Sáránál.

Janik Anna - Castero
Janik Anna – Castero
Szabó-Máriás Sára - Medáll
Szabó-Máriás Sára – Medáll

Harmadik helyen Németország képviseletében Joel Ehinger ért célba Sarah-Denise Fink és Alasztics Aliz előtt.

Joel Ehinger - Borita 2
Joel Ehinger – Borita 2

Hatodik pedig a nemzetközi ifjúsági nagydíjakban rendszeresen helyezett páros, Csetényi Lea és Hámor.

A verseny fénypontját jelentő Nagydíjat 21:30-tól a Digisport 1 is bemutatja.

Start- és eredménylisták »

A verseny élő közvetítése megtekinthető a következő oldalakon:

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.