A legrangosabb versenyszámok győztesei idén is a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. díjait vehetik át

A Zsolnay márkanév immár 170 éve az egyediség, a művészi minőség, valamint az innováció jelképe. Története során a gyártó egyedi technológiákat és anyagokat fejlesztett ki, ilyen például az eozin és a pirogránit. A Zsolnay termékek ma is manufakturális keretek között, kézzel készülnek, így minden darab különleges. A Zsolnay porcelán és kerámia 2014-ben bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. nem először támogatja a legrangosabb budapesti díjugrató eseményeket.

2021-ben a CSIO***-W Nemzetközi Díjugrató Világkupa utolsó, és egyben legjobban várt versenyszáma a Magyar Lovassport Szövetség díjáért tartott 150 centiméteres Nagydíj volt, ahol Longines Világranglista pontokat gyűjthettek a helyezett lovasok, emellett minősülést lehetett szerezni az Európa-bajnokságra és a Világkupa Döntőre. A szám összdíjazása 52.000 euró volt, amiért 52 páros mérkőzött meg, köztük 9 magyar lovassal a mezőnyben. A győztesnek járó eozinmázas Zsolnay lovat a német Jana Wargers emelhette a magasba, de a második helyezett Romain Duguet és a harmadik Sophie Hinners is hazavihette a magyar porcelánművészet egy-egy darabját. A Zsolnay porcelán díjakat a cég képviseletében Cséplő Petra nyújtotta át a lovasoknak.

2022-ben a CSIO3* Honvédelmi Minisztérium Grand Prix 150 centiméteres, összevetéses versenyszám pénzdíja 52.000 euró volt. A versenyszámra 15 ország lovasa nevezett. A győzelmet a görög Angelos Touloupis szerezte meg Lord Mexx nevű lova nyergében, második lett a német Jörne Sprehe, harmadik a holland Wout-Jan van der Schans. A Zsolnay díjait Bachar Najari, a manufaktúra tulajdonosa adta át a nyerteseknek.

2023-ban a Gróf Széchenyi István Emlékverseny, olimpiai minősítővel egybekötött Díjugrató Világkupa két versenyszámában lesz lehetőségük a lovasoknak elnyerni a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. különlegességeit. Május 20-án, szombaton 15:30-kor kezdődik majd a 155 centiméteres magasságon megrendezett Világkupa és olimpiai minősítő versenyszám a Honvédelmi Minisztérium díjáért. Vasárnap pedig szintén a nap legrangosabb versenyszámában, a 16 órakor kezdődő Szerencsejáték Zrt. Grand Prix-ben kerülnek a győztesekkel együtt a figyelem középpontjába.

Borítókép: Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.