Ifj. Szabó Gábor és Genius Conference a fiatal lovak fináléjának győztese

A szombati napot a fiatal lovak döntője nyitotta meg az MSLT díjáért. A 125-130 centiméteres magasságon, összevetéssel megrendezett versenyszám összdíjazása ezer euró volt, a szám különdíját pedig a René Tebbel Ménállomás ajánlotta fel.

A 45 induló közül 11 hatéves és 7 hétéves ló került az összevetésbe, az idősebb korosztályt az alappályához hasonlóan itt is magasabb akadályok várták.

Az összevetés első hibátlanját a görög Angelos Touloupisnak sikerült teljesítenie Karima 25 nevű lovával, az első magyar hibátlant pedig Mráz Tamás és Cornet Champion-N könyvelhette el. Végül mindkét párost szólították az eredményhirdetésre, de teljesítményük a dobogóra nem volt elég. A vezetést ugyanis kicsivel később átvette és végig meg is tartotta Koncz Ferenc Zico Blue apaságú ménje, Genius Conference nyergében ifj. Szabó Gábor.

Ifj. Szabó Gábor - Genius Conference
Ifj. Szabó Gábor – Genius Conference

Ifj. Szuhai Gyulának gyors lovaglással, bátor fordulókkal szintén sikerült hibátlant teljesítenie a Cornet Obolensky apaságú Cornet’s Blue SZ-szel, megszerezve a második helyet.

Ifj. Szuhai Gyula - Cornet's Blue SZ
Ifj. Szuhai Gyula – Cornet’s Blue SZ

A hétéves lovával az összevetés második felében induló thaiföldi lovas, Janakabhorn Karunayadhaj – Diamo De L’anglissant Z zárt harmadikként.

Janakabhorn Karunayadhaj - Diamo De L'anglissant Z
Janakabhorn Karunayadhaj – Diamo De L’anglissant Z

Az összevetést hibapont nélkül teljesítette a magyar párosok közül Debreceni Fanni és a Givano apaságú DB GI Citsun, valamint a Kovács Roland – Chabluerino páros is. Horváth Balázs és Acteon, valamint Babinszki László és Gago Z is verőhiba nélkül, de időtúllépéssel zártak.

A lovasoknak a versenybíróság elnöke, Schlezák Melinda, a Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesület elnöke, dr. Jármy Miklós, valamint a René Tebbel ménállomás nevében Szentirmai Ferenc gratulált.

Kétfázisos, megszakításos elbírálásban zajlott a CSI* Big Tour 135 centiméteren a Nemzeti Lovardáért Alapítvány Díjáért. A 23 lovast felvonultató mezőnyből hét versenyzőnek sikerült hibátlanul teljesítenie mindkét fázist. A leggyorsabb a cseh Marek Klus volt L-Querida nyergében.

Marek Klus - L-Querida
Marek Klus – L-Querida

Második Kovács Roland és a Kannan apaságú Kánaán, harmadik helyen szintén egy cseh páros végzett, Filip Dolezal és Olaf VD Begijnakker.

Kovács Roland - Kánaán
Kovács Roland – Kánaán
Filip Dolezal - Olaf VD Begijnakker
Filip Dolezal – Olaf VD Begijnakker

Negyedikként zárt Zárug Annamária Coolmannel, a páros egy hete ugyanitt, az országos verseny mezőnyében győzni tudott ezen a magasságon.

A lovasoknak a versenybíróság nevében Robert Fekar, a Nemzeti Lovardáért Alapítvány képviseletében pedig Karig Gábor gratulált.

140 centiméteren 28 lovas szállt versenybe a Horse Trans Cargo díjáért, közülük mindössze tíznek sikerült hibátlanul teljesíteni a pályát. A versenyszámban kettős Szuhai-siker született. Az első helyet a teljes mezőny legfiatalabb lovasa, Szuhai Rodrigo szerezte meg Cornettel, második lett édesapja, Szuhai Gyula és Shiarado SZ.

Szuhai Rodrigo - Cornet
Szuhai Rodrigo – Cornet
Szuhai Gyula - Shiarado SZ
Szuhai Gyula – Shiarado SZ

Harmadikként zárt ifj. Szabó Gábor és XIXO Borgia.

Ifj. Szabó Gábor - XIXO Borgia
Ifj. Szabó Gábor – XIXO Borgia

Ezen a technikás pályán még jó néhány magyar párosnak sikerült a mezőny első felébe lovagolnia: Debreceni Fanni – DB Variette, Fekete György – Kahuna, ifj. Kövy András – Chupa Chups PS, ifj. Szuhai Gyula – Perthy Jackson, Burucs Borbála – Ching.

A versenyzőknek a Horse Trans Cargo nevében Lengyel Róbert gratulált.

A rendezvény főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.

Tovább a verseny részletes programjára »

Start- és eredménylisták »

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.