Lett győzelem a Szerencsejáték Zrt. nagydíjában, Czékus, Kövy és Szentirmai hibátlan

A vasárnapi nap fénypontja a CSI***-W Szerencsejáték Zrt. Grand Prix volt. A pályán 155 centiméteres magasságú akadályok várták a 36 versenyzőt.

Az egyszeri összevetéssel megrendezett számban a lovasok Longines díjugrató világranglista pontokat gyűjthettek és minősülést szerezhettek az idén Milánóban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra, illetve a jövő évi olimpiára.

A MER minősülést több magyar párosnak sikerült megszereznie, ennek a hibátlan lovaglás nem volt feltétele. Ifj. Szabó Gábor és Mezőhegyes Chabala mostani szereplésével harmadik MER minősülését is megszerezte, de ifj. Szentirmai Ferenc és Tailormade Carem Sandy, valamint ifj. Kövy András és E-UP is egy ugrással közelebb jutott az olimpiához második MER minősülésével.

Alaposan megszűrte a mezőnyt Werner Deeg nemzetközi pályaépítő alappályája, mindössze öt lovasnak, köztük három magyar párosnak sikerült hibátlanul teljesítenie, így őket várta az összevetés. A feladat továbbra sem volt egyszerű, a rövidített pályán is visszaköszöntek azok az akadályok, amelyek korábban a legtöbb fejtörést okozták a lovasoknak.

Az első összevető, a lett Kristaps Neretnieks és Palladium KJV magasra tette a lécet egy rendkívül gyors hibátlannal.

Kristaps Neretnieks - Palladium KJV
Kristaps Neretnieks – Palladium KJV

Az osztrák Christoph Obernauer és Kleons Renegade ugyan próbálták felvenni az iramot, de a nagy tempó és szűk fordulók végül egy verőhibához vezettek.

Christoph Obernauer - Kleons Renegade
Christoph Obernauer – Kleons Renegade

Ifj. Szentirmai Ferenc elegáns, megfontolt lovaglással a biztos hibátlant célozta meg Tailormade Carem Sandy nyergében, de végül egy verőhibával zárta a versenyt.

Ifj. Szentirmai Ferenc - Tailormade Carem Sandy
Ifj. Szentirmai Ferenc – Tailormade Carem Sandy

Czékus Zoltán is ezt a taktikát követte Ricolával, és hibátlanul sikerült átvágtatniuk a célvonalon a közönség nagy örömére.

Czékus Zoltán - Ricola
Czékus Zoltán – Ricola

Utolsó összevetőként lovagolt a pályára ifj. Kövy András. Lova,  E-UP még az alappálya teljesítése előtt, a bemelegítés közben elveszítette egy patkóját, így azt pótolni kellett, majd újra bemelegíteni. A páros így már a harmadik bemelegítésen volt túl az összevetés előtt és végül két verőhibát vétettek a rövidített pályán.

Ifj. Kövy András - E-UP
Ifj. Kövy András – E-UP

A végeredmény:

  • 1. Kristaps Neretnieks – Palladium KJV
  • 2. Czékus Zoltán – Ricola
  • 3. Christoph Obernauer – Kleons Renegade
  • 4. Ifj. Szentirmai Ferenc – Tailormade Carem Sandy
  • 5. Ifj. Kövy András – E-UP
  • 6. Vladimir Tretera – Gangster V/H Noddevelt
  • 6. Jiri Hruska – Reiky
  • 8. Mouda Zeyada – If Looks Could Kill O.H.
Vladimir Tretera - Gangster V/H Noddevelt és Jiri Hruska - Reiky
Vladimir Tretera – Gangster V/H Noddevelt és Jiri Hruska – Reiky
Mouda Zeyada - If Looks Could Kill O.H.
Mouda Zeyada – If Looks Could Kill O.H.

A helyezetteknek Schlezák Melinda, a nemzetközi versenybíróság elnöke, Bánhegyi Zsófia a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi igazgatója, Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, valamint prof. dr. Sótonyi Péter, Széchenyi Díjas professzor, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke gratulált. A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. díjait Bachar Najari, a manufaktúra tulajdonosa nyújtotta át a dobogósoknak.

A rendezvényt a Szerencsejáték Zrt. támogatta.

Start- és eredménylisták »

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.