Magyar győzelmek a Summer in the City első napján

Kellemes nyári idő fogadta a lovasokat a Summer in the City – SIC Budapest CSI**CSi*CSIYh első versenyszámában. Az ötéves lovak számára kiírt, kétfázisos, megszakítás nélküli megmérettetés során 18 páros teljesítette Karádi László nemzetközi 3-as pályaépítő pályáját. A nyolcadikként induló Hajdú Petra a Good Fellow VDL apaságú Next Diamonds W.G. nyergében megszerezte és végig meg is tartotta a vezetést.

Hajdú Petra - Next Diamonds W.G.
Hajdú Petra – Next Diamonds W.G.

A második és harmadik helyet a román Constantin Cojocariu szerezte meg Caroly 1 és Follow Me For Pleasure nevű lovaival. A lovas rendszeres résztvevője a Nemzeti Lovardában megrendezett nemzetközi versenyeknek.

Constantin Cojocariu - Caroly 1
Constantin Cojocariu – Caroly 1
Constantin Cojocariu - Follow Me For Pleasure
Constantin Cojocariu – Follow Me For Pleasure

A győztesnek és a helyezetteknek a versenybíróság nevében Abay Pál gratulált.

29 versenyző lovagolt a pályára a szintén 110 centiméteres magasságon és két fázisban, megszakítás nélkül megrendezett egycsillagos VIP Tourban. A dobogón a hölgy lovasok vették át az uralmat: első lett Szabó Virág és Chaccari Z, második Nemes Dorka és El Coronita, harmadik Nagy Vivien és Cornettaga PS.

Szabó Virág - Chaccari Z
Szabó Virág – Chaccari Z
Nemes Dorka - El Coronita
Nemes Dorka – El Coronita
Nagy Vivien - Cornettaga PS
Nagy Vivien – Cornettaga PS

A lovasoknak Schlezák Melinda, a versenybíróság elnöke gratulált.

120 centiméteres magasságon 47 versenyzővel zajlott a kétcsillagos Small Tour. A győzelmet a Calgary v.A. apaságú Casus Belli nyergében Burucs Borbála szerezte meg. A ló tenyésztője és tulajdonosa Győző Molnár Attila.

Burucs Borbála - Casus Belli
Burucs Borbála – Casus Belli

Kicsivel több, mint egy másodperces lemaradással csúszott a második helyre Búza Krisztián és Erlina, harmadik a diósgyőri színekben versenyző Bandi Zsanett és Quinadore.

Búza Krisztián - Erlina
Búza Krisztián – Erlina
Bandi Zsanett - Quinadore
Bandi Zsanett – Quinadore

A versenybíróság jókívánságait Jacqueline Schmieder tolmácsolta a lovasok felé.

Kora délután léptek pályára a 6-7 éves lovak, a 120-125 centiméteres versenyszámban 36 alkalommal hangzott el az indítást jelző csengő. A leggyorsabb hibátlant a mezőhegyesi tenyésztésű szürke herélttől, Marshmallow M-től láthatta a közönség, akit Búza Krisztián lovagolt.

Búza Krisztián - Marshmallow M
Búza Krisztián – Marshmallow M

A második helyen zárt Mráz Tamás és Cornet Champion-N, harmadik Burucs Borbála és Mia Niana. A versenyzőknek Szladek Péter gratulált.

Mráz Tamás - Cornet Champion-N
Mráz Tamás – Cornet Champion-N

Burucs Borbála - Mia NianaBurucs Borbála – Mia Niana

A kétcsillagos, 130 centiméteres magasságon megrendezett Medium Tour vonzotta a legtöbb, összesen 56 lovast. Meglepetés ezen a magasságon ezúttal sem született, hiszen a mezőnyben ott volt Göttler Vilmos és Jégvirág, akik maguk mögé utasították Szász Sándort Clinton’s Position nyergében, valamint Mráz Tamást és Zico Blue-t.

Göttler Vilmos - Jégvirág
Göttler Vilmos – Jégvirág
Szász Sándor - Clinton's Position
Szász Sándor – Clinton’s Position
Mráz Tamást - Zico Blue
Mráz Tamást – Zico Blue

A további sorrend: Lehotai Máté – PM Balouquick, Fekete György – Larsson, Csuka Balázs – Timpex Fényév. A helyezetteknek Schlezák Melinda adta át a trófeákat.

A versenynap fénypontja a 140 centiméteren 36 lovas részvételével megrendezett kétcsillagos Big Tour volt. Sokáig úgy tűnt, hogy a nyolcadikként induló Lehotai Máté – PM Quintera páros lesz a versenyszám győztese, de az utolsó előtti lovasnak, Kovács Rolandnak Kánaán nyergében sikerült átvennie a vezetést.

Kovács Roland - Kánaán
Kovács Roland – Kánaán
Lehotai Máté - PM Quintera
Lehotai Máté – PM Quintera

A harmadik helyen Czékus Zoltán zárt Castróval.

Czékus Zoltán - Castro
Czékus Zoltán – Castro

Az eredményhirdetésre szólították még a következő párosokat: Klaudia Siarkiewicz – Jackpot B, Damian Cojocariu – Quaid-Moritz, ifj. Szabó Gábor – XIXO Borgia. A versenybíróság gratulációit Jacqueline Schmiedertől fogadták az eredményhirdetésre szólított lovasok.

A verseny szombaton 9 órától a 120 centiméteres Small Tourral folytatódik.

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.