Norvég győzelem a Big Tour döntőjében

A vasárnap a döntők napja volt a Nemzeti Lovardában megrendezett Summer in the City – SIC Budapest CSI**CSi*CSIYh versenyen.

A VIP Tour 115 centiméteres döntőjének helyezettjei között jó néhány ismerős névvel találkozhattak azok, akik figyelemmel kísérték a verseny mindhárom napját. Az első helyet ezúttal Horváth Antónia Petra szerezte meg G. Rolettivel.

Horváth Antónia Petra - G. Roletti
Horváth Antónia Petra – G. Roletti

Második lett az első két nap győztes párosa, Szabó Virág és Chaccari Z, harmadik Vigh Letícia és Okaloosa.

Szabó Virág - Chaccari Z
Szabó Virág – Chaccari Z
Vigh Letícia - Okaloosa
Vigh Letícia – Okaloosa

Negyedik helyen zárt Nagy Vivien Cornettaga PS nyergében, ötödik Józsa Milán és Csöpke SZM – mindkét lovas lovagolhatott már a kategória tiszteletkörében az előző napokon. Hatodik Füzér Flóra és Chicago Dream.

Az utolsó versenynapon 115 centiméteres akadályok várták az ötéves lovakat. A 17 páros közül kilencen teljesítették hibátlanul a pályát, így a végső helyezésekről összevetés döntött. A Búza Krisztián által bemutatott lovak ezúttal is brillíroztak. Az első helyet ezúttal is a Congress apaságú Cascaya SJ szerezte meg, a lovat a Siegfried Scharf Gestüt Schultenhof tenyésztette.

Búza Krisztián - Cascaya SJ
Búza Krisztián – Cascaya SJ

Mindössze egy másodperces lemaradással Budai Virág és Sunshine Van’t Klavertje Vier (Malito de Reve × Concorde) zárt másodikként, harmadik Búza Krisztián és Alaphilippe. A Conor Pass apaságú mén tenyésztője Lévai Csilla.

Budai Virág - Sunshine Van't Klavertje Vier
Budai Virág – Sunshine Van’t Klavertje Vier
Búza Krisztián - Alaphilippe
Búza Krisztián – Alaphilippe

A további sorrend: Van Doremalen Anna – Nakina Field, Gál Balázs Milán – Emerald De Revel, Bandi Zsanett – Chicago Blue SJ.

A Small Tour döntőjében is a korábbi napok helyezettjeinek szólt a taps. A leggyorsabb hibátlant ifj. Szabó Gábortól és For The Moment nevű sárga kancájától láthatta a közönség.

Ifj. Szabó Gábor - For The Moment
Ifj. Szabó Gábor – For The Moment

Ezúttal egy második helyezést gyűjtött be Burucs Borbála és Casus Belli, és harmadikként zárt Búza Krisztián Erlina nyergében.

Burucs Borbála - Casus Belli
Burucs Borbála – Casus Belli
Búza Krisztián - Erlina
Búza Krisztián – Erlina

A további sorrend: Bandi Zsanett – Quinadore, Mécs Emma – Aurora, Krepcsik Lara – Hermitage De La Motte.

A döntőben már 125-130 centiméteres magasságú akadályok várták a 6-7 éves lovakat. A 35 induló páros közül tizenöten teljesítették hiba nélkül a pályát, az összevetésben pedig hét hibátlan lovaglást láthatott a közönség. A leggyorsabb hibátlan mindkét alkalommal Burucs Borbála volt saját tenyésztésű kancájával, Mia Nianával.

Burucs Borbála - Mia Niana
Burucs Borbála – Mia Niana

Másodikként zárt a Mráz Tamás által lovagolt Cornet Champion-N. A Cornet Obolensky apaságú pej mén tulajdonosa és tenyésztője Németh Zsolt.

Mráz Tamás - Cornet Champion-N
Mráz Tamás – Cornet Champion-N

Harmadik lett a Fábiáncsics Horses istálló fedezőménje, Chabluerino, akit Kovács Roland lovagolt.

Kovács Roland - Chabluerino
Kovács Roland – Chabluerino

További lovasok az élen: Damian Cojocariu – Con Clarimo, Faluhelyi Ádám – Diasandro Blue, ifj. Kövy András – Quito.

145 centiméteres akadályok sorakoztak Karádi László pályáján a nap legrangosabb versenyszámában, a Big Tour döntőjében. Az alappálya 13 akadállyal és 15 erőkifejtéssel várta a versenyszámban résztvevő 27 párost. A pályát hét versenyző teljesítette hibátlanul, így ők indulhattak a győzelemért. Az összevetésben századmásodpercek döntöttek az első hely sorsáról. A győzelmet végül a norvég Oda Charlotte Lyngvaer szerezte meg Jabiola nevű lova nyergében, második a lengyel Klaudia Siarkiewicz és Jackpot B.

Oda Charlotte Lyngvaer - Jabiola
Oda Charlotte Lyngvaer – Jabiola
Klaudia Siarkiewicz - Jackpot B
Klaudia Siarkiewicz – Jackpot B

A dobogó harmadik helyét Füzér Gábor szerezte meg King Cornet PGO nevű heréltjével.

Füzér Gábor - King Cornet PGO
Füzér Gábor – King Cornet PGO

További helyezettek: Czékus Zoltán – Castro, Faluhelyi Ádám – Maccothago PS, Bódai Hanna – Cash.

A 135 centiméteres Medium Tour zárta a Summer in the City versenyhétvégét. A nap legnépesebb mezőnyében 54 lovas állt starthoz. A leggyorsabb hibátlannal Wendler Zsófia nyert Messenger-Blue SZ nevű lovával, megelőzve a Both Petra – Sanghata, Csuka Balázs – Timpex Fényév párosokat.

Wendler Zsófia - Messenger-Blue SZ
Wendler Zsófia – Messenger-Blue SZ
Both Petra - Sanghata
Both Petra – Sanghata
Csuka Balázs - Timpex Fényév
Csuka Balázs – Timpex Fényév

Az eredményhirdetésre szólították még a következő versenyzőket: Lehotai Máté – PM Balouquick, Hmaidi Amina – Americano, Szentirmai Péter – Express.

A versenyszámok győzteseinek és helyezettjeinek a versenybíróság nevében Jacqueline Schmieder, Schlezák Melinda és Szladek Péter gratulált.

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.