239 start a Gróf Széchenyi István Emlékverseny első napján

Csütörtökön 11 ország 204 lovasának részvételével kezdetét vette a Gróf Széchenyi István Emlékverseny a Nemzeti Lovardában.

Elsőként a 6-7 éves fiatal lovak léptek a pályára. A fiatalabb korosztály 120, a hétévesek pedig 125 centiméteres magasságon mutatkoztak be a Szuhai Horses díjáért kiírt hiba-idős versenyszámban. Karádi László pályáján 11 akadály és 13 erőkifejtés várta az 53 nevezett párost.

A győzelmet a Chacoon Blue apaságú Chacoontano SZ nyergében Szuhai Rodrigo, minden idők legfiatalabb magyar bajnoka szerezte meg.

Szuhai Rodrigo - Chacoontano SZ
Szuhai Rodrigo – Chacoontano SZ

Második ifj. Szabó Gábor a magyar tenyésztésű Five Star Conference Z-vel, harmadik Kovács Henri és Talisman.

Ifj. Szabó Gábor - Five Star Conference Z
Ifj. Szabó Gábor – Five Star Conference Z
Kovács Henri - Talisman
Kovács Henri – Talisman

A további helyezéseket a Burucs Borbála – Mia Niana, Lidija Grum – Lg Angelino, és Krucsó Szabolcs – Special Edition Baboskert párosok szerezték meg. A lovasoknak a versenybíróság nevében dr. Szabó Csaba gratulált.

Szintén 53 indulót számlált az Inter Horse Truck díjáért kiírt 130 centiméteres, hiba-idős Medium Tour mezőnye. A versenyszám végén az már biztos volt, hogy az utolsóként induló Kovács Henri megnyeri a versenyszámot, a kérdés csak az volt, hogy melyik lovával. Tambourinóval villámgyors hibátlant láthatott tőle a közönség, ami azonban csak a második helyre volt elég, The Flash 3 hajszálnyi előnnyel szerezte meg a győzelmet.

Kovács Henri
Kovács Henri

A harmadik helyen ifj. Szabó Gábor zárt For the Momenttel.

Ifj. Szabó Gábor - For the Moment
Ifj. Szabó Gábor – For the Moment

Szuhai Rodrigo lett a legyedik Carta Blue SZ nevű lovával. Az eredményhirdetésre szólították még az ifj. Szuhai Gyula – Cornet’s Blue SZ és Kovács Roland – Vicora Star PS párosokat is. A helyezetteknek Schlezák Melinda gratulált.

Ugyenezen a pályán versenyeztek a 25 év alatti lovasok is. A Horse Trans Cargo által támogatott hiba-idős versenyszámban 35 alkalommal szólalt meg az indítást jelző csengő. Az élen Kovács Roland zárt Casallandia PS nyergében.

Kovács Roland - Casallandia PS
Kovács Roland – Casallandia PS

Holtverseny alakult ki a második helyen: a horvát színeket képviselő Indi Šimleša – Camacho páros Jakab Leventével és Casus Bellivel osztozott az előkelő helyezésen.

Indi Šimleša - Camacho
Indi Šimleša – Camacho
Jakab Levente - Casus Belli
Jakab Levente – Casus Belli

Negyedik Jármy Kinga és Just The Two Of US, ötödik Bognár Dóra és Calli Top, hatodik Bodnár Annabell és Vis A Vis. A lovasok Robert Fekartól és Bálint Gábortól fogadták a gratulációkat.

140 centiméteres magasságon zajlott az első nap legrangosabb versenyszáma, a Big Tour a Nemzeti Lovarda díjáért. A pályán 12 akadály, 14 erőkifejtés várt a lovasokra.

A 43 indulótól 18 hibátlan lovaglást láthatott a közönség. Jó ideig a harmadikként pályára lovagló ifj. Szabó Gábor és H-Secret By Boris volt vezető pozícióban, de aztán huszonkettedikként jött, látott és győzött Szuhai Rodrigo Cornettel.

Szuhai Rodrigo - Cornet
Szuhai Rodrigo – Cornet
Ifj. Szabó Gábor - H-Secret By Boris
ifj. Szabó Gábor – H-Secret By Boris

Krucsó Szabolcs és Uripoint csak néhány tizedmásodpercnyi lemaradással csúsztak a harmadik helyre.

Krucsó Szabolcs - Uripoint
Krucsó Szabolcs – Uripoint

Negyedikként egy cseh versenyző zárt, Natalie Kovarova Lady-Sina.L nyergében, mögöttük a román színekben versenyző Zárug Gyula és Cold Blue Boy, hatodik pedig Debreczeni Éva és Cortez. A lovasoknak a versenybíróság nevében dr. Szabó Csaba gratulált.

Akár családiasnak is nevezhetnénk az ötéves lovak kétfázisos versenyszámát, hiszen mindössze kilenc páros vállalta a megmérettetést Paul Schockemöhle díjáért. Az első helyen magyar tenyésztésű ló végzett: a Csuka Balázs által bemutatott Timpex President (Cornet Obolensky × Kannan).

Csuka Balázs - Timpex President
Csuka Balázs – Timpex President

Második helyen zárt Szuhai Péter és az Emerald Van’T Ruytershof × Arezzo származású Orald Field.

Szuhai Péter - Orald Field
Szuhai Péter – Orald Field

A dobogó harmadik helyét egy szlovák páros szerezte meg, Michal Zak és Cupido-K Van Kattenheye Z.

Michal Zak - Cupido-K Van Kattenheye Z
Michal Zak – Cupido-K Van Kattenheye Z

A további helyezettek: Ács-Heibl Ágnes – Jazz des Forets, Lehotai Máté – Cano, Andrija Hrgovic – Chase Eq Z. A versenybíróság gratulációját Robert Fekartól fogadták a versenyzők.

A napot 41 indulóval a 110 centiméteres, kétfázisos, megszakítás nélküli CSI* VIP Tour zárta az AlpenSpan díjáért. A győzelem a leggyorsabb hibátlan lovaglással Tóth Sebestyéné és Claudius nevű heréltjéé lett, az összes többi helyezést viszont hölgy lovasok szerezték meg.

Tóth Sebestyén - Claudius
Tóth Sebestyén – Claudius

A második, illetve harmadik helynek Patkó Zselyke Zelinde örülhetett Castro, illetve Claudius nevű lovaival.

Patkó Zselyke Zelinde
Patkó Zselyke Zelinde

A dobogós lovasokat a Gódi Anna – Larima de Talma, Török Fanni – Chicos Flight és Vass Fanni – Golgota párosok követték az eredményhirdetésen. A versenyzőknek Kunné Fekete Alexandra gratulált.

A verseny pénteken 8 órától a VIP Tourral folytatódik. Tovább a részletes programra »

A Gróf Széchenyi István Emlékversenyre a belépés mind a négy versenynapon ingyenes.

A versenyszámokat a Riderline élőben közvetíti.

Start- és eredménylisták »

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.