Román győzelem 140 centiméteren

A pénteki versenynap második felében 130 centiméteres magasságon zajlott a 25 év alatti lovasok kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszáma a Horse Trans Cargo díjáért. A dobogós helyezésekről tizedmásodpercek döntöttek. Buza Patrik Zoltánnak szoros versenyben sikerült maga mögé utasítania versenytársait Laprida MP nyergében.

Buza Patrik Zoltán - Laprida MP
Buza Patrik Zoltán – Laprida MP

Bodnár Annabell javított csütörtöki eredményén, ezúttal a második helyet szerezte meg Lay Your Love On Z nevű lovával, harmadik pedig a csütörtöki győztes páros, Kovács Roland és Casallandia PS.

Bodnár Annabell - Lay Your Love On Z
Bodnár Annabell – Lay Your Love On Z
Kovács Roland - Casallandia PS
Kovács Roland – Casallandia PS

Román lovas végzett a negyedik helyen, Joanna Clarke és Rc Lux Vivendi, majd egy lengyel páros következett, Kacper Mroz és Fifty-Fifty Van Boven de Wevels, végül pedig Csiszárik Petrát szólították az eredményhirdetésre Harperrel. A lovasok Schlezák Melindától, a versenybíróság elnökétől fogadták a gratulációkat.

130 centiméteres akadályok vártak a CSI 2* Medium Tour résztvevőire is. A kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszámot az Inter Horse Truck támogatta. A versenyszám igazolta a közismert mondást, miszerint utolsókból lesznek az elsők, ugyanis a győzelmet a 39. helyen induló Szuhai Rodrigo szerezte meg Carta Blue SZ nyergében.

Szuhai Rodrigo - Carta Blue SZ
Szuhai Rodrigo – Carta Blue SZ

Pedig sokáig a másodikként pályára lovagló ifj. Szuhai Gyula és Cornet’s Blue SZ állt az élen, majd átvette a vezetést Kovács Henri és The Flash 3. Előbbi páros végül a negyedik, utóbbi a harmadik helyen zárt.

Kovács Henri - The Flash 3.
Kovács Henri – The Flash 3.

Második Kovács Roland és Lagretta HB.

Kovács Roland - Lagretta HB
Kovács Roland – Lagretta HB

Az ötödik helyen 2019. magyar bajnokának, Vándor Zsófiának szólt a taps, aki Chacco-Bellát lovagolta, hatodik Szuhai Péter és Conccodello PS. A lovasoknak a versenybíróság nevében Robert Fekar gratulált.

55 lovas nevezett a nap legrangosabb, 140 centiméteres magasságra kiírt versenyszámára, ahol az E-Sporthorses jóvoltából a tekintélyes, 3000 eurós pénzdíj mellett egy kiváló származású fagyasztott embrió is a verseny tétje volt. A versenyzőket 12 akadály, 14 erőkifejtés várta Karádi László pályáján. Először a román Andrea Herck – Kalvarie van de Zelm páros hibátlanja tűnt legyőzhetetlennek, majd a nyolcadikként induló, szintén román színekben versenyző Zárug Gyula vette át és végül a verseny végéig meg is tartotta a vezetést Norton Z nevű lovával. Második 2021. gyermek Európa-bajnoka, ifj. Szuhai Gyula a 2022-es év lejobb ugrólovával, Perthy Jacksonnal.

Zárug Gyula - Norton Z
Zárug Gyula – Norton Z
Ifj. Szuhai Gyula - Perthy Jackson
Ifj. Szuhai Gyula – Perthy Jackson

Harmadik helyen zárt ifj. Kövy András és Accoton PS.

Ifj. Kövy András - Accoton PS
Ifj. Kövy András – Accoton PS

A zivataros időjárás miatt a főépületben megtartott eredményhirdetésre szólították még a negyedik helyen záró Andrea Hercket (ROU), a szlovák Bronislav Chudybát és Milos Rajnát.

A verseny szombat reggel 9 órakor a 125 centiméteres Small Tour versenyszámmal folytatódik.

A Gróf Széchenyi István Emlékversenyre a belépés mind a négy versenynapon ingyenes.

A versenyszámokat a Riderline élőben közvetíti.

Start- és eredménylisták »

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.