Ifj. Kövy András nyerte a Nemzeti Lovardáért Alapítvány nagydíját

A hétvége fénypontja, a Gróf Széchenyi István Emlékverseny legrangosabb versenyszáma a Nemzeti Lovardáért Alapítvány 145 centiméteres magasságon megrendezett nagydíja volt egyszeri összevetéssel. A tekintélyes, 28.200 eurós összdíjazás mellett értékes Longines ranglista pontokért is versenyeztek a lovasok.

A 39 indulót számláló mezőnyben egészen a 14. lovasig várnia kellett a közönségnek az első hibátlanra. Ez a bravúr elsőként az osztrák Bianca Babanitznak sikerült San Giovannival. Az első magyar hibátlant ifj. Kövy András hozta Accoton PS nyergében, majd egy újabb szenzációs hibátlant mutatott be Kiss Lizanna és Cabecco PS. Utolsóként a szlovák Bronislav Chudyba – Dali Van ‘T Prinsenveld Z páros csatlakozott az összevetők elit klubjához.

Az összevetésben az osztrák Bianca Babanitz egy szép hibátlannal alaposan feladta a leckét versenytársainak.

Bianca Babanitz - San Giovanni
Bianca Babanitz – San Giovanni

Ifj. Kövy Andrásnak azonban Accoton PS nyerében több mint egy másodperccel hamarabb sikerült teljesítenie a rövidített pályát.

Ifj. Kövy András - Accoton PS
Ifj. Kövy András – Accoton PS

Kiss Lizanna és Cabecco PS, valamint Bronislav Chudyba és Dali Van ‘T Prinsenveld Z egy-egy verőhibával zárták az összevetést.

Kiss Lizanna - Cabecco PS
Kiss Lizanna – Cabecco PS
Bronislav Chudyba - Dali Van 'T Prinsenveld Z
Bronislav Chudyba – Dali Van ‘T Prinsenveld Z

Így a végső sorrend:

  • 1. Ifj. Kövy András – Accoton PS
  • 2. Bianca Babanitz – San Giovanni
  • 3. Kiss Lizanna – Cabecco PS
  • 4. Bronislav Chudyba – Dali Van ‘T Prinsenveld Z
  • 5. Ifj. Szabó Gábor – H-Secret By Boris
  • 6. Debreceni Fanni – Db Variette
  • 7. Jarmy Vince – Carbon Girl Z
  • 8. Ifj. Szuhai Gyula – Perthy Jackson

A versenyzőknek Stróbl Dorottya versenyigazgató, Karig Gábor, a Nemzeti Lovardáért Alapítvány alapító tagja és Robert Fekar, a versenybíróság tagja gratulált. Az eredményhirdetés rendjéről az egész versenyhétvége során Bálint Gábor steward gondoskodott.

Start and result lists »

Photo: CSIO Budapest / Krisztina Hajdu

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.