Hatalmas mezőny, kiváló lovasok Budapesten!

20 országból több mint 200 díjugrató közel 350 lóval érkezik Budapestre a július 11-14. között megrendezésre kerülő CSIO3*-W-NC EEF SF Nemzetközi Díjugrató Verseny és Világkupára. Az osztrák csapat innen már Párizsba, egyenesen az Olimpiára utazik.

Idén a szokottnál is tekintélyesebb a budapesti CSIO-n résztvevő országok sora: Ausztria, Bulgária, Ciprus, Csehország, Finnország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Németország, Olaszország, Románia, Svájc, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna, Üzbegisztán lovasai mérik majd össze felkészültségüket a Nemzeti Lovardában.

A legnagyobb figyelem minden bizonnyal az osztrák lovasokat övezi majd. Az 50 éves Max Kühner (a borítóképen) jelenleg a harmadik helyet foglalja el a díjugratók világranglistáján, ilyen kiemelkedő eredménnyel rendelkező versenyző még nem járt hazánkban.

További érdekesség, hogy az osztrák lovasok következő állomása Budapest után egyenesen Párizs lesz, ahová a következő összeállításban minősültek a lovasok: Max Kühner – Elektric Blue P (ez a ló most nem szerepel Budapesten), Gerfried Puck – Naxcel V, Katharina Rhomberg – Cuma 5, tartalék: Christoph Obernauer – Kleons Renegade. Az osztrák csapat 2023-ban szinte ugyanebben a felállásban bronzérmet szerzett a milánói Európa-bajnokságon.

A görög színekben versenyző, de Ausztriában élő és edző Angelos Touloupis is rendszeres résztvevője a Budapesten megrendezett nemzetközi díjugrató versenyeknek. 2022-ben a CSIO3* Honvédelmi Minisztérium Grand Prix 150 centiméteres, összevetéses versenyszámra 15 ország lovasa nevezett, a pénzdíj 52.000 euró volt. A győzelmet a görög lovasnak sikerült megszereznie Lord Mexx nevű lova nyergében, második lett a német Jörne Sprehe, aki ugyanebben az évben Nemzetek Díját lovagolt a német csapattal, idén pedig ismét Budapestre érkezik.

Szlovéniából ismét hazánkba látogat Urh Bauman, aki a Szilvásvárad Masters nagydíjában is aratott már győzelmet.

A magyar válogatott tagjai Jármy Vince, ifj. Kövy András, ifj. Szabó Gábor, Szentirmai Ferenc és Szuhai Péter lesznek, a tartalék lovas Dömse Tamás. De túlzás nélkül állítható, hogy ismét pályára lovagol a magyar díjugratók krémje, így minden versenyszámban érdemes lesz majd biztatni a magyar lovasokat.

A verseny július 11-én, csütörtökön 8 órakor kezdődik a fiatal lovak 125 centiméteres versenyszámával az Alpenspan Díjáért. Tovább a részletes programra »

A belépés csütörtökön és szombaton ingyenes, pénteken és vasárnap 2000 Ft / fő. Tovább a jegyinformációra »

A verseny főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.

A borítóképen Max Kühner és Elektric Blue P – Fotó: FEI / Liz Gregg

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.