Pontgyűjtéssel kezdték a napot a lovasok

A CSI***-W Nemzetközi Díjugrató verseny vasárnapja a 130 centiméteres magasságra kiírt pontgyűjtő versenyszámmal vette kezdetét.

A pályán 10 akadály várta a lovasokat, amelyek megugrása a sorszámuk szerinti pontszámot érte, leverésük viszont nem járt pontlevonással. A szám érdekessége, hogy a pályán nem volt összetett akadály, viszont az utolsó ugrás egy emelt magasságú joker ugrás volt, aminek megugrása dupla ponttal, leverése viszont dupla pontlevonással járt.

Öt lovasnak sikerült a maximálisan gyűjthető 65 pontot megszereznie, így a köztük lévő helyezésekről az idő döntött.
A számot Búza Krisztián nyerte Fortender nyergében, megelőzve a bolgárok olimpikon lovasát, Rossen Raitchevet, aki a csütörtöki 150 centiméteres, Longines világranglista pontot adó versenyszám harmadik helyét is bezsebelte már.

Harmadik helyen Zárug Gyula végzett egy másodperces fölénnyel a szintén maximális pontszámot gyűjtő ifj. Lázár Zoltánnal, és Czékus Zoltánnal szemben. Füzér Flóra és Sándor Balázs pedig 61 ponttal a hatodik és a hetedik helyen végeztek.

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Start- és eredménylisták >>

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.