Izgalmas hetek várnak a magyar díjugrató válogatottra

Izgalmas hetek várnak a magyar díjugrató válogatottra

A magyar díjugrató válogatott szövetségi kapitányát, Németh Istvánt (a képen sötétkék zakóban) arról faggattuk, milyen szereplésre számít lovasaitól a Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest során, milyen elvárásai vannak a 2016-os magyar győzelmek után, illetve hogy milyen megmérettetések várnak még díjugratóinkra az idei szezonban.

A legutóbbi versenyszereplések alapján hogyan értékeled az idei Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapesten résztvevő válogatott lovasok és lovaik formáját, felkészültségét?

Hugyecz Mariann és Chacco Boy, Horváth Balázs és Zordon, ifj. Kövy András és Heuréka, Krucsó Szabolcs és Chacco-Blue, valamint ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész képviselik majd a magyar színeket.

Minden lovas igyekezett a lehető legjobb formába hozni a lovát a CSIO-ra. Van olyan ló, ami már az év elejétől eredményesen szerepel, és van, akinek később kezdődött a szezon. A formaidőzítés szempontjából fontos versenyek nem sokkal a Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest előtt zajlottak. CSIO csapatversenyünk idén csak Linzben volt. A budapesti lesz az első csapatverseny, ahol ezek a lovasok együtt fognak indulni.

Ez az első alkalom, hogy hazánk a legmagasabb besorolású, ötcsillagos CSIO-t rendezhet. Mennyiben támaszt ez nagyobb elvárásokat feléd, mint szövetségi kapitány, illetve a lovasok felé?

Ez az idei ötcsillagos megmérettetés nehezebb verseny lesz, mint a legutóbbi. Ráadásul egy új szabály szerint most a csapatverseny, a fő versenyszám vasárnapra kerül. A lovak menedzselésére a korábbiaknál is jobban oda kell figyelnünk, hogy ne fáradjanak el a végére.

A 2016-os budapesti CSIO történelmi magyar sikerekkel zárult a Nagydíjban és a Nemzetek Díjában is. Szövetségi kapitányként milyen elvárásokat támasztasz a magyar lovasokkal szemben idén?

Idén is nagyon tapasztalt lovak és lovasok képviselik hazánkat. Természetesen jó eredményt várok. A cél a győzelem, de szeretném, ha legalább az első háromban végezne a csapat, egy dobogós helyezés kellemes élménnyé tenné ezt a CSIO-t is.
Plusz tétje is van ennek a megmérettetésnek: ez a verseny a Divízió II. csoportok döntője, innen a két legjobb nemzeti különítmény jut tovább a szuperliga döntőbe, Barcelonába.

Mi vár még a magyar díjugrató válogatottra az idei szezonban?

Öt héttel a Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest után, szeptember 10-23. között rendezik meg a Lovas Világjátékokat az Egyesült Államokban, Tryonban. Ez gyakorlatilag a lovassportok világbajnoksága. Itt négy lovas képviseli majd hazánkat, reméljük, hogy ha a lovak jó formában vannak, szép eredményekkel térhetnek haza.

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.