Kilenc nemzet lovasai startolnak a győzelemért

Kilenc nemzet lovasai startolnak a győzelemért

Augusztus 12-én a Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest vasárnapján a Nemzetek Díja versenyszám a Nemzetközi Lovas Szövetség divízió II. csoportjának is fináléja, ahol kilenc ország lovasai állnak majd starthoz.

A budapesti győzelem mellett a barcelonai Nemzetek Díja világdöntőbe kerülés a tét. Nehéz megjósolni, hogy melyik az a két nemzet, aki a döntőben való indulás jogát megszerezheti, hiszen hasonló esélyű országok állnak starthoz.

A Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest egyik legerősebb és legesélyesebb csapata talán Dániáé, hiszen ismét hazánkba érkezik Soren Pedersen és Andreas Schou, akik a 2015-ös budapesti CSIO hősei voltak: a Nemzetek Díjában is győzelmet arattak és a Nagydíj első két helyét is megszerezték. Rendkívül egységes csapatképet mutatnak a dánok, eddigi versenyeik alapján hasonlóan erős lovasok alkotják a különítményt.

Ausztria is kitűnő összeállítással érkezik az ötcsillagos versenyre, hiszen a németből osztrákká lett Max Kühner mellett a mostanában kimagasló formában versenyző Christian Rhomberg is lovagolni fog a Nemzeti Lovarda arénájában.

Hazánkban köszönthetünk két olyan nemzetet, amelyek korábban indultak már a divízió I. megmérettetésein is. A lengyel csapat Nemzeti Lovardában is többször szerzett már dobogós helyezést. Csehország lovasai 2014-ben győzni tudtak, korábban pedig második helyezést szereztek.

A portugál lovasok nyertek már CSIO Nagydíjat Magyarországon, ezúttal pedig a világ jelenlegi legeredményesebb női lovasa, Luciana Diniz (képünkön) is erősíti csapatukat. De Görögország és Bulgária is az esélyesek közé tartozik.

Az ukrán lovasok megjárták már a díjugrató sport szuperligáját: Ukrajna a legutóbbi két olimpiára kvótát szerzett, és most is favoritnak számít. Csapatukban most is ott lesz a korábbi kétszeres magyar bajnok, a már közel egy évtizede ukrán színekben versenyző Szentirmai Ferenc.

A magyar közönség ismét izgulhat nemzeti válogatottunkért: a Budapesten 1998-ban és a legutóbbi, 2016-os CSIO-n győztes magyar csapatot Németh István szövetségi kapitány vezeti.

Augusztus 12-én, vasárnap kora délután kiderül, hogy a német Werner Deeg nemzetközi pályaépítő 160 centiméteres, kétfordulós pályája után mely ország lobogóját lengeti majd a szél a megújult Nemzeti Lovardában.

Borítókép: Arnd Bronkhorst

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.