Magyar himnusz szólt a Regale díjában

Ennél jobb kezdéssel nem is indulhatott volna a Longines FEI Nations CupTM Jumping of Hungary CSIO5* Budapest verseny, hiszen magyar győzelemmel záródott a nap kiemelt versenyszáma, a világkupa pontot adó, 150 centiméterre kiírt hibaidős versenyszám a Regale díjáért. A 25.000 euró összedíjazásért a világ elitjéhez közelítő nehézségű pályán kellett harcba szállniuk a lovasoknak a Regale arénában.

Ifj. Szabó Gábor magyar tenyésztésű kancájával, a Tárbály István tulajdonában lévő Timpex Bölcsésszel most sem okozott csalódást a közönségnek, hiszen közel egy másodperces előnnyel előzte meg a kétszeres olimpikon orosz lovast, Vladimir Tuganovot.

Ifj. Szabó Gábor - Timpex Bölcsész

Ifj. Szabó Gábor – Timpex Bölcsész

A győztes párosnak Paár Barna, a Regale tulajdonosa és Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke adta át a Herendi Porcelán Manufaktúra díját.

Vladimir Tuganov - Suspens Floreval 168

Vladimir Tuganov – Suspens Floreval 168

A dobogó harmadik fokán másik válogatott lovasunk, Krucsó Szabolcs a Kórusz Attila tulajdonában álló Chacco Blue II.-vel végzett, mindössze hat századmásodperce lecsúszva a második helyről.

Krucsó Szabolcs - Chacco Blue II.

Krucsó Szabolcs – Chacco Blue II.

Negyedik a lengyel színekben versenyző Krzysztof Ludwiczak lett Elke Maria M-mel, ötödik helyen a norvég válogatott olimpikon, Geir Gulliksen, hatodikon pedig az Ausztriát képviselő Julia Houtzager-Kayser végeztek.
Hetedik és nyolcadik helyen két légiósunk, a jelenleg Németországban élő Szász Sándor, és a Magyarországon született, de most ukrán színeket képviselő Szentirmai Ferenc végeztek.

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Folyamatosan frissülő start- és eredménylisták >>

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.