Portugál fölény a Royal Diamonds díjában

A Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* verseny első napjának harmadik versenyszámban a Royal Diamonds díjáért küzdhettek meg a lovasok. A 145 centiméterre kiírt szám a korábbiakkal ellentétben kétfázisos elbírással zajlott. A kánikula próbára tette a lovasokat és a lovakat is egyaránt, hiszen az év egyik legmelegebb napja volt a mai, de ennek ellenére jól teljesítettek a párosok.

A portugál fölény egyértelműen megmutatkozott, hiszen az első, a negyedik és a hatodik helyen is portugál versenyző végzett. Nem meglepő, hogy a vasárnapi Nemzetek Díja csapatverseny egyik nagy esélyeseként tartják őket számon.
Rónai Gábor, a Royal Diamonds ékszerház tulajdonosa a győztesnek járó plakettet Antonio Matos Almeida-nak adhatta át, aki Irene Van De Kwachthoeve-t lovagolta.

Antonio Matos Almeida - Irene Van De Kwachthoeve

Antonio Matos Almeida – Irene Van De Kwachthoeve

Az idáig minden számban dobogós helyen végző lett versenyző, Kristaps Neretenieks, most sem rontotta a statisztikáját, hiszen ezúttal második lett nyolc éves Cornet’s Spirit nevű lovával.

Kristaps Neretenieks - Cornet's Spirit

Kristaps Neretenieks – Cornet’s Spirit

A mezőny egyik legidősebb versenyzője, az olasz Fabio Brotto és lova, Vaniglia Delle Roane végzett a harmadik helyen.

Fabio Brotto - Vaniglia Delle Roane

Fabio Brotto – Vaniglia Delle Roane

Negyedik és hatodik helyen két portugál, mégpedig Luis Sabino Goncalves és Duarte Seabra, negyediken pedig a lengyel színekben versenyző Jan Bobil végeztek.

A legjobb magyar páros, a tizedik helyen végző Fazekas István és a Nagy Antal tulajdonában álló Zeusz lettek.

Fazekas István - Zeusz

Fazekas István – Zeusz

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Folyamatosan frissülő start- és eredménylisták >>

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.