Szlovák lovas magyar tulajdonú lóval nyerte az EMMI díját

A Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest pénteki napjának második versenyszámában több mint 50 lovaglást láthattak a kilátogató nézők. A kétfázisos versenyszám próbára tette a lovasokat, hiszen ebben a nagy melegben az első fázisban 145 centiméteres, a második fázisban pedig 150 centiméteres ugrásokat kellett teljesíteniük a párosoknak az Emberi Erőforrások Minisztériumának díjáért.

A versenyszámot az utolsó előttiként induló, szlovák színeket képviselő Andrej Holly nyerte a Makay Tamás tulajdonságban álló 10 éves Quintanával. A páros már a Széchenyi István Emlékversenyen is remek formában volt májusban, hiszen akkor Nagydíj győzelemmel, most pedig az EMMI díjával térhetett haza. A győztesnek dr. Budai Gyula, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa gratulált.

Andrej Holly és Quintana

Második helyen a német születésű, de ma már az osztrák válogatottat erősítő Max Kühner végzett PSG Future nevű lovával.

Max Kühner – PSG Future

A magyar szurkolóknak most is volt okuk az örömre, hiszen a szinte utolsó pillanatig élen álló Szász Sándor végül a harmadik helyen zárta a versenyt, ami rendkívüli eredmény egy ilyen erős mezőnyben. Saját tenyésztésű ménjével, Luftikus Boy-jal megközelítette két évvel ezelőtti eredményét, amikor versenyszámot nyert a 2016-os CSIO-n.

Szász Sándor – Luftikus Boy

Negyedik helyen a két olimpián is eredményesen szereplő brazil sztár, Cassio Rivetti végzett, ötödiken pedig az orosz Vladimir Tuganov folytatta eddigi eredményes szereplését.

Nagyszerűen szerepeltek lovasaink, hiszen öt további versenyzőnk zárta még mindkét fázisban hibátlanul ezt a számot, éppen lecsúszva a helyezésről:

  • Fazekas István és Walter
  • Horváth Balázs és Zordon
  • Czékus Zoltán és Kempo Cento
  • Füzér Gábor és Je T’aime
  • Hugyecz Mariann és Chacco Boy

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Start- és eredménylisták >>

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.