Hármas magyar győzelem a Sauska Pincészetek díjában

Fordulatokban gazdag versenyt és hatalmas magyar sikert hozott a Sauska Pincészetek díjáért kiírt 140 centiméteres vadász versenyszám, ami a Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest pénteki napjának záró versenyszáma volt.

A vadász versenyszámban hibapontok helyett időbüntetést kapnak a versenyzők az akadály leveréséért, amit hozzáadnak a pálya teljesítési idejéhez, és ez alapján alakulnak ki a helyezések.

A legjobb nyolc között végzett lovasok közül hatan is hazánkat képviselték, csupán a lettek versenyzője, Kristaps Neretnieks a negyedik helyen, és egy orosz lovas hölgy, Maria Madenova a hatodik helyen tudott közéjük férkőzni.

Horváth Balázsnak sikeres napja volt, hiszen a Schockemöhle díja után most a Sauska versenyszámát is meg tudta nyerni, egyedüli lovasként 60 másodpercen belül. Ezúttal PM Chaccerát (Chacco-Blue / Silvio I) lovagolta, akinek tulajdonosa szintén Pataki Mihály.

Horváth Balázs és PM Chaccera

Második helyen Szász Sándor végzett Larini 12-vel (Landprinz / Le Matin),…

Szász Sándor – Larini 12

… a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Füzér Gábor állhatott fel a Weinhardt Virág tulajdonában álló Equest Cha Chával (Chacco-Blue / Widolan).

Füzér Gábor – Equest Cha Cha

A legjobb magyar tenyésztésű ló, Lévai Csilla Cessnája (Colonado / Justboy) végzett Fazekas Istvánnal a nyergében az ötödik helyen. Helyezve lett még magyar részről Lehotai Máté és Babó Szilvia, mindketten verőhiba nélkül lovagolva a 140 centiméteres pályán.

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Start- és eredménylisták >>

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.