Kristaps Neretnieks győzelme az MLSZ díjában

A Magyar Lovassport Szövetség díjáért egy fokozatos nehézségű, pontgyűjtő versenyszámban csaptak össze a lovasok a Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest versenyen. A szám érdekessége, hogy a pályán nem volt összetett akadály, viszont az utolsó ugrás egy három rúdból álló, az ország zászlaját szimbolizáló 160 centiméteres joker ugrás volt, aminek megugrása dupla ponttal, leverése viszont pontlevonással járt. A pálya nehézségét bizonyította, hogy a maximálisan gyűjthető 65 pontot nagyon kevés lovas tudta megszerezni.

A Lettország színeiben versenyző lovas, Kristaps Neretnieks már eddig is a verseny egyik legeredményesebb lovasának számított egy második, két harmadik és egy negyedik helyével, de most megszerezte első győzelmét is. A győztesnek Stróbl Dorottya, a Magyar Lovassport Szövetség főtitkára gratulált.

Kristaps Neretnieks – Camerlane

A második helyen egy orosz hölgy végzett, mégpedig a mindössze 21 éves Maria Madenova, aki a FEI tehetséggondozó programjának, a Young Riders Academy-nek volt a tagja.

Maria Madenova – My Blue Pleasure D’ive Z

Harmadik helyen Dimitri Natsis Görögországból, negyediken pedig az előző nap győztes párosa, Horváth Balázs és PM Chaccera végzett legjobb magyarként.

Dimitri Natsis – Mini Dollar

Pénteki ötödik helyezése után Fazekas István és Cessna most hatodik, Lehotai Máté hetedik, ifj. Kövy András pedig a kilencedik helyen végzett, mindannyian a maximálisan megszerezhető 65 ponttal. A helyezettek között zárt utánpótlás válogatottunk két tagja, Szuhai Péter és ifj. Lázár Zoltán is.

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Start- és eredménylisták >>

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.