Wojciech Wojcianiec vehette át a Herendi Porcelánmanufaktúra díját

Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest zárónapjának első versenyszáma a 150 centiméterre kiírt hibaidős szám díját a Herendi Porcelánmanufaktúra, a szabadtéri és fedettpályás nemzetközi versenyek és kiemelt lovas rendezvények hű szponzora ajánlotta fel. A Herendi Porcelánmanufaktúra a magyar kultúra egyik nagykövete, missziója jegyében mutatja meg a Herendi Porcelán hordozta nemzeti értékeket idehaza és szerte a világban.

A verseny változatos eredményt hozott, hiszen a helyezettek között nyolc különböző nemzet lovasai végeztek. Az utolsó pillanatig izgulhattunk a végső sorrenden, hiszen rendkívül szoros versenyben a legjobb négy lovas kevesebb, mint egy másodperc különbséggel ért célba.

A győztes végül a szombati EXIM Nagydíj második helyezettje, a lengyel Wojciech Wojcianiec lett Cassio Melloni (Caretino / Cassini I) nyergében.

Wojciech Wojcianiec – Cassio Melloni

A díjátadón Cserhalmi Rita gratulált, és adta át az értékes Herendi vázát a Herendi Porcelánmanufaktúra képviseletében.

A verseny folyamán végig eredményesen szereplő, szinte minden számban helyezett lovasok végeztek a második és harmadik helyen. A török Ömer Karaevli másodikként, …

Ömer Karevli – Daydream

…az orosz Vladimir Tuganov pedig harmadikként zárta a versenyszámot.

Vladimir Tuganov – Qualidam

Negyedik lett a dán válogatott Sören Pedersen, ötödik pedig a korábbi fiatal lovas Európa-bajnok, Ales Opatrny.

Kis szerencsével magyar lovasnak is tapsolhatott volna a közönség, hiszen négy versenyzőnk is közel volt ahhoz, hogy a helyezettek között végezzenek. Reischl Márton, Füzér Gábor, ifj. Lázár Zoltán és Szász Sándor is rendkívül gyorsan lovagolt, de sajnos mind a négyen vétettek egy-egy verőhibát.

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Start- és eredménylisták >>

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.