Kiderült az Olimpiai Kvalifikációs Csapatverseny indulási sorrendje

A Budapesten megrendezésre kerülő CSI***-W Nemzetközi Díjugrató és Olimpiai Kvalifikációs Csapatverseny a 2020-as tokiói olimpia előtti utolsó kvalifikációs verseny, ezzel az utolsó és az egyik legnagyobb lehetőség, hogy lovasaink teljes csapattal kijuthassanak az ötkarikás játékokra.

Az előzetes nevezéssel ellentétben a tíz helyett csupán hat ország tudott csapatot kiállítani a péntek délután 15 órakor megrendezésre kerülő Olimpiai Kvalifikációs Csapatversenyre, ahonnan a győztes automatikusan csapat kvótát nyer a tokiói olimpiára.

A sorsolás igen szerencsésen alakult, hiszen csapatunk az utolsó helyről indulhat. A sorrend a következő:

  • Csehország
  • Görögország
  • Litvánia
  • Ukrajna
  • Bulgária
  • Magyarország

Németh István szövetségi kapitányt kérdeztük a sorsolás eredményéről:

Szerencsések vagyunk, hogy az utolsó helyről indulhatunk, hiszen ez nagy taktikai előnyt jelent. A lovasainknak van lehetőségük más országok versenyzőit megnézni, hogy hogyan teljesítik a kérdéses vonalakat illetve fordulatokat, ezzel fontos információkat nyerve a pályára lépés előtt. Viszont a versenyszám kétfordulós, az első körben elért eredmény alapján fordított sorrendben fognak startolni az országok a második körben. Tehát a hatodik hely szerencsés, de reméljük, hogy meg tudjuk tartani ezt a pozíciót.

A csapatunk tagjainak indulási sorrendje már publikus: ifj. Kövy András fog kezdeni Heurékával, őt követi ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel, Horváth Balázs Zordonnal, majd Hugyecz Mariann zárja a sort Chacco Boy nyergében.

Legnagyobb ellenfelünk Ukrajna lesz ebben a versenyben, de hazai pályán már többször nyertünk Nemzetek Díját, így reméljük most sem alakul ez másként.”

Az Olimpiai Kvalifikációs Csapatverseny pénteken 15:00 órakor veszi kezdetét a Nemzeti Lovardában, ahova várunk mindenkit szeretettel, hogy együtt szurkolhassunk a magyar csapatnak!

A számot élőben a FEI TV közvetíti.

Kapcsolódó cikk:

A magyar nemzeti válogatott lovasai >>

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.