Egy nap – három győzelem ifj. Tóth László mérlege

A CSI***-W Nemzetközi Díjugrató verseny szombati napjának utolsó programja a 135-140 centiméterre kiírt kétfázisos versenyszám volt. Itt sorakozott fel a hétvége legnépesebb mezőnye, hiszen tíz ország összesen 58 lovasa mérte össze tudását.

Szinte az utolsó pillanatig úgy tűnt, hogy bár jól szerepelnek a magyarok, de ezúttal mégis olasz győzelem lesz. Aztán jött a szinte utolsóként lovagló ifj. Tóth László, aki első lovával már pontszerző helyen végzett, így nem volt vesztenivalója és az elképzelhető leggyorsabb iramot és legszűkebb fordulatokat választva teljesítette a második fázist. A verseny rendkívül kiélezett volt, hiszen csupán öt századmásodperc különbséggel, de maga mögé utasította az addig élen álló Roberto Arioldit.

Az olasz lovas egyébként rendszeres részvevője a hazai nemzetközi versenyeknek, és már két alkalommal is győzött a Budapesti CSIO nagydíjában itt, a Nemzeti Lovardában.

Másik gyorsaságáról híres lovasunk, ifj. Szabó Gábor sem okozott csalódást. Timpex Fényévvel sokáig vezette a versenyt, de végül a harmadik helyre volt elég az időeredménye ebben a rendkívül népes mezőnyben.

Szász Sándor végzett a negyedik helyen, megelőzve az előbb említett Roberto Arioldi lányát, az olasz rendőri egyenruhában lovagló Francesca Arioldit, és a görög Panagiotis Koutsogiannist.

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Start- és eredménylisták >>

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.