Hármas magyar győzelem vadászugratásban

Fordulatokban gazdag versenyt és magyar sikert hozott a CSI***-W 130 centiméteres vadász versenyszáma.

A C szabály szerinti elbírálásban hibapontok helyett időbüntetést kapnak a versenyzők az akadály leveréséért, amit hozzáadnak a pálya teljesítési idejéhez, és ez alapján alakulnak ki a helyezések. Tehát ha valaki nagyon gyors, akkor még verőhiba ellenére is tud akár győzedelmeskedni. A magyarok egyébként specialistái ennek a számnak, hiszen tavaly a Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest verseny vadász számában is hármas magyar győzelem született, és most is a hazai lovasok voltak ebben a legjobbak.

A versenyszám győztese Técsy Attila lett El Capitannal, megelőzve a magyar utánpótlás egyik nagy tehetségét, a 16 éves Plavecz Szabrinát, aki már második helyezését gyűjtötte be a hétvégén Királyhágó nyergében.

Krucsó Szabolcsnak úgy tűnik, szimpatikus a hármas szám, hiszen harmadszorra lett harmadik ebben a kategóriában.

Negyedik helyen végzett Irmantas Grikienis Litvániából, ötödiken az olasz Raul Manco, hatodikon pedig a román válogatott tagja, Constantin Cojocariu. A további helyezéseket két magyar hölgy szerezte meg, mégpedig Zárug Annamária, és az ifjúsági Európa-bajnokságra készülő Alasztics Aliz.

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Start- és eredménylisták >>

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.