Magyar tenyésztésű lovak a dobogón a fiatal lovak döntőjében

11 akadály és 14 erőkifejtés várta a fiatal lovak 3000 eurós összdíjazású döntőjének 35 indulóját az Aki Ylänne finn pályaépítő által megálmodott pályán szombat reggel a Nemzeti Lovardában.

Az igen technikás alappálya teljesítése után 10 ló-lovas páros jutott az összevetésbe, köztük öt magyar versenyző.

Elsőként ifj. Tóth László lovagolt a rövidített pályára a hatéves Identityvel és villámgyors hibátlannal adta fel a leckét a többi összevetőnek, majd rövidesen másik lovával, Chinggel faragott egy kicsit a pályaidőből. Így végül a dobogó első és harmadik helyét sikerült megszereznie. Az első helyet saját tenyésztésű kancája, Ching érdemelte ki, aki már a csütörtöki versenynapon is megszerezte a győzelmet. A szintén 6 éves sárga Identity pedig a harmadik helyen zárta a versenyt.

Az előző napokon is eredményesen szereplő páros, Zárug Annamária és a gánti Herczog Ménesben tenyészett Candy szép, egyenletes második körrel biztosította be magának az ezüstérmes pozíciót.

Negyedik helyen a Sáripuszta Indigót lovagló Mráz Tamás végzett. A ló tenyésztője az Enyingi Agrár Zrt. Szép, elegáns lovaglással lett ötödik az osztrák Helmut Morbitzer és Charlie Chaplin. A hatodik helyet Czékus Zoltán és a Connor apaságú Castro szintén mindkét körben hibátlan teljesítménnyel.

A versenyszám egyik nagy esélyesét, a pénteki nap győztes párosát, a cseh Emma Augier De Moussac-ot és Homey-t esés miatt ki kellett zárni a versenyből. Homey azonban bizonyítva tehetségét, lovasa nélkül is megugrotta még a soron következő akadályt.

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Start- és eredménylisták >>

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.