Ifj. Szabó Gábor másodszor is győzött a Silver Tourban

A Gróf Széchenyi István Emlékverseny szombati napjának első három versenyszámában is magyar lovasnak szólt a himnusz. Lukács Loren a VIP Tourban, ifj. Tóth László a fiatal lovak döntőjében, ifj. Szabó Gábor a Silver Tour versenyszámban szerezte meg a győzelmet.

Ifj. Szabó Gáboré a Regale díja

A Széchenyi István Emlékverseny szombati napján rendezték meg a Silver Tour fináléját a Regale díjáért. A 145 centiméterre kiírt kétfázisos versenyszám megszakítással zajlott, ami azt jelenti, hogy csak azok a lovasok folytathatták a versenyt, akik hiba nélkül tudták teljesíteni az első fázist.

Az alapidő nagyon szűk volt, ami már az első fázisban is kockáztatásra kényszerítette a lovasokat, muszáj volt valahol egy belső fordulót választaniuk. Legtöbben a fázishatárnál tették ezt meg, a nyolcas számú meredek előtt, így ezen több verőhiba is történt.

Bravúrosan gyors lovaglással a hetven fős mezőny elején induló ifj. Szabó Gábor hamar átvette a vezetést, amit végig meg is tudott őrizni Timpex Fényév nevű lovával.

Egyedül Szentirmai Péter tudott rá komoly veszélyt jelenteni, hiszen Express nevű lovával csupán három századra lemaradva végzett a második helyen.

Utánpótlás válogatottunk tagja, Dömse Tamás tegnap is bravúrosan lovagolta Conquistadort, csak akkor egy rúd leesett, most viszont verőhiba nélkül a harmadik helyet szerezte meg a páros.

Negyedik helyen a kolumbiai Nicolas Toro végzett, megelőzve a svájci Niklaus Schurtenbergert és a hongkongi színekben induló Petrick Lamot. Hetedik és nyolcadik helyen két magyar lovas, ifj. Lázár Zoltán Candide-dal, és Faluhelyi Ádám Filigra nyergében végeztek.

A díjakat Somogyi Gabriella adta át a Regale Energy Zrt. képviseletében.

Ifj. Tóth László a fiatal lovak versenyszámának az abszolút győztese

A 6-7 éves lovak döntőjében 56 fiatal ló állt rajthoz a Magyar Sportolótenyésztők Országos Egyesületének díjában 125-130 centiméteres magasságon.

Nem született meglepő eredmény, hiszen a mindkét elődöntőben magabiztosan lovagló ifj. Tóth László most sem talált legyőzőre.

Saját tenyésztésű gesztenyepej kancájával, Chinggel a versenyszám döntőjében is sikerült győzedelmeskednie, megelőzve a szintén végig hibátlanul lovagló Kovács Henrit Tambourinoval.

Külön öröm, hogy a versenyszámban a hazai tenyésztésű lovak ilyen eredményesen szerepeltek, ráadásul mindkét ló a magyar sportló méneskönyvhöz tartozik.

Harmadik helyen egy svájci páros végzett, Alain Jufer Navy Blue Van De Bandam nyergében.

Negyedik lett a török Omer Karaevli Istinovval, ötödiken pedig a csütörtöki győztes, Luka Zaloznik és Mark 19. A hatodik helyezettnek járó szalagot Christoph Obernauer vehette át Kleons Renegade nyergében, megelőzve Fazekas Istvánt Jenniferrel és Jármy Vincét Valentina by Boris nevű lovával.

A versenyzőknek az MSLT elnöke, dr. Jármy Miklós gratulált.

Lukács Loren volt a leggyorsabb a VIP Tour középdöntőjében

A VIP Tour 115 centiméteres középdöntőjében 21 lovas mérte össze tudását, akik közül kilencen tudták hiba nélkül teljesíteni a pályát. Közülük a leggyorsabb Lukács Loren volt tízéves kancájával, Best Now or Neverrel.

A pénteki győztes, Catalina Sfetea végzett a második helyen, megelőzve Ungvári Miklóst Toll Forgóval. Negyedik Ferencz Dalma Mercédesz, ötödik az orosz Daria Kazakova, hatodik pedig Nagy Vivien lett.

Start- és eredménylisták >>

A rendezvényt az érdeklődők otthonuk kényelméből is figyelemmel kísérhetik. A legrangosabb versenyszámok az M4 Sport csatornán is láthatóak lesznek. A versenyszámokat a Riderline folyamatosan élőben közvetíti:

Tovább a a CSI***-W Díjugrató Verseny részletes programjára >>

A CSI***-W Díjugrató Versenyen érvényes járványvédelmi intézkedések >>

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.