Ifj. Szabó Gábor győzelmével indult a Gróf Széchenyi István Emlékverseny

A díjugrató versenyszezon idei első hazai rendezésű nemzetközi versenye vette kezdetét csütörtökön a Nemzeti Lovardában. A Gróf Széchenyi István Emlékversenyen 11 nemzet lovasai állnak rajthoz a négy nap leforgása alatt, összesen közel kétszáz versenyző több 280 lóval képviseli hazáját ezen a nemzetközi megmérettetésen.

Magyar himnusz a fiatal lovak versenyszámában

A 6-7 éves lovak versenyszámával kezdődött a csütörtöki nap 120-125 centiméteres magasságon, ahol 15, illetve 18 párost láthattunk a két korosztályban. A versenyszámban a hazai lovasok remekül szerepeltek, ifj. Szabó Gábor végzett az élen XIXO Borgiával, megelőzve a gyermek válogatottban idén debütáló, mindössze 13 éves Szuhai Rodrigót Jayjay nevű lovával.

Harmadik helyen végzett Mráz Tamás és El Conthero, szoros versenyben megelőzve Dömse Bencét Lady Zaphyrával, az ifjúsági csapatot erősítő Kiss Lizannát Cloéval és Lehotai Mátét Kaaij CHS nevű lovával.

Buza Patrik Zoltán a leggyorsabb a Silver Tourban

A verseny a Silver Tour 130 centiméteres hibaidős számával folytatódott, ahol 56 páros szállt harcba a győzelemért. A Krucsó Lovasklub fiatal tehetsége, Buza Patrik Zoltán nevét kétszer is beolvasták az eredményhirdetésen, hiszen No Fear KDW Z-tel szenzációs időeredményt produkálva végzett az élen, míg Hunter Dadero Z nevű lovával a hatodik helyet szerezte meg ebben a népes mezőnyben.

Szuhai Rodrigo másik lovával, Chacco Boy-jal is bizonyított, hiszen ebben a versenyszámban is egy ezüstéremmel gazdagodott a Donna Clarát lovagló Búza Krisztián előtt.

Negyedik helyen Kovács Roland végzett Sir Winston-C-vel, ötödik pedig a német színeket képviselő Andreas Brenner és Cashiragi.

Szabó-Máriás Sára győzelemmel indított az U25-ben

A GSH Team Lovasklub másik versenyzője, Szabó-Máriás Sára is győzelemmel indított a 25 év alatti lovasok versenyében, és több mint négy másodperces fölénnyel ért célba a második helyen végző ifj. Szuhai Gyula előtt.

Mészáros Marcell a harmadik helyre lovagolta Comedy Start, szoros versenyben megelőzve a cseh versenyzőt, Tina Larysovát, illetve a szintén hibátlanul lovagló Lehotai Mátét és Bosits Boglárkát.

Ifj. Szabó Gábor az első a Gold Tourban is

A 140 centiméterre kiírt Gold Tourban 68 páros állt starthoz, így több mint két és fél órán át zajlott a nap legmagasabb versenyszáma, mire kiderült, ki viszi haza a győztesnek járó serleget. A végeredmény valószínűleg senki számára nem okozott meglepetést, hiszen ifj. Szabó Gábor zsinórban negyedik alaklommal nyeri meg a Széchenyi István Emlékversenyek történetében a Gold Tour elődöntőjét. 2017-18-ban Timpex Bölcsésszel, 2019-ben Timpex Fényévvel, tavaly Lord Classic-kal, idén pedig Chabal TH nevű lovával indította aranyéremmel a hétvégéjét. Ezzel második győzelmét bezsebelte rögtön az első napon, továbbá új lovával, Mezőhegyes Chabalával szintén hibátlanul lovagolt, ami a kilencedik helyet jelentette a párosnak.

Második helyen az osztrák színeket képviselő Fritz Kogelnig Jr. végzett, megelőzve Andreas Brennert.

Negyedik a szlovák Jan Cigan jr., ötödik pedig a német Steffen Hauter, a Givanót lovagló Mráz Tamás és a Varga Balázs – Justice páros előtt.

Villámgyors lovaglások a VIP Tourban

A nap zárásaként a VIP Tourban az ifjúsági és amatőr lovasok kaptak lehetőséget, hogy összemérjék tudásukat 110 centiméteres magasságon.

A versenyszám győztese magabiztos lovaglással Arató Lilla lett Timpex Emlékkel, megelőzve Nyíri Anna Jázmint Light Pointtal.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Catalina Sfetea és Dyra állhatott fel.

Start- és eredménylisták >>

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.