Német győzelem a Gold Tourban

A verseny pénteki napjának utolsó és egyben legmagasabb versenyszámában igazi maratoni versenyt láthatott a közönség, hiszen 82 páros állt rajthoz, hogy kvalifikálja magát a vasárnapi Nagydíjra.

A verseny immár 140 centiméteren zajlott, és csupán 12 tiszta hibátlan lovaglás született ezen a hosszú, és rendkívül nehéz pályán. Karádi László nemzetközi pályaépítő mesterien játszott a gyors szakaszok, a nehéz fordulatok majd a hosszabb üresjáratok variálásával, így megszűrve a mezőnyt a párosok gyenge pontjainak felfedésével.

Végül német győzelem született Andreas Brennernek köszönhetően, aki elképesztő tempót lovagolva szerezte meg az első helyet a Landstreamet lovagló Búza Krisztián előtt.

Czékus Zoltán 8 éves ménjével, Castróval remek pályát bemutatva a harmadik helyet szerezte meg, megelőzve a cseh színekben versenyző Alena Machovát.

Mráz Tamás a pénteki kiváló szereplését megismételve ismét ötödik helyen zárt Givanóval. A helyezettek között végzett még Kalán Eszter és Hugyecz Mariann, illetve az utánpótlás korosztályban versenyző Dömse Tamás, Alasztics Aliz és Kiss Lizanna is.

Kovács Henri és Tambourino a Silver Tour leggyorsabbja

Nagyon izgalmas volt a Silver Tour 130 centiméteres kétfázisos versenye is, hiszen szintén nem sok hibátlan akadt, ráadásul az első három helyezettet csupán tizedmásodpercek választották el egymástól. A csatából végül Kovács Henri került ki győztesen, aki saját tenyésztésű lovát, Tambourinót lovagolta.

Második helyen Krucsó Szabolcs végzett Chippendale nyergében, megelőzve ifj. Máté Istvánt és Kovács Rolandot.

A verseny szombat reggel 8 órakor a Bronze Tour következő fordulójával folytatódik.

Start- és eredménylisták >>

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.