18 ország versenyzői lovagolnak a pályára a CSIO***-W Nemzetközi Díjugrató Világkupa és Nemzetek Díja Csapatversenyen

18 nemzet 115 lovasa 208 lóval érkezik a Nemzeti Lovardába a július 8-11. között megrendezésre kerülő CSIO***-W Nemzetközi Díjugrató Világkupa és Nemzetek Díja Csapatversenyre. A leadott nevezések alapján már jól látszik, hogy ismét erős mezőny érkezik majd a Tattersallba, így minden kategóriában izgalmas verseny várható.

Max Kühner – Ausztria

A verseny egyik nagyágyúja a Longines Világraglista jelenlegi 20. helyezettje, az osztrák színekben versenyző Max Kühner. A lovas Németországban született, ahol minden évben több tucat esélyes pályázik a válogatott keretbe, így stratégiai megfontolásból az osztrák válogatotthoz igazolt, ahol garantált pozíciója van a legjobb négy között. Azóta képviselte fogadott országát 2017-ben Omahában és 2019-ben Göteborgban Világkupa Döntőn, illetve a 2018-as FEI Világjátékokon Tryonban, ahol az egyéni hatodik helyet tudta megszerezni, de sokáig esélyes volt akár a bajnoki címre is. A versenyző jelenleg is csúcsformában van, hiszen múlt szombaton Monte Carlóban a Global Champions Tour 160 centiméteres nagydíjában a második helyen végzett, előtte vasárnap pedig Belgiumban a knokkei ötcsillagos nagydíjban lett harmadik szintén 160 centiméteren.

Romain Duguet – Svájc

A verseny egyik legrutinosabb lovasa a svájci Romain Duguet lesz, aki képviselte már hazáját kétszer is a Nemzetek Díja döntőjében Barcelonában, kétszer az Európa-bajnokságon, kétszer a FEI Világkupa sorozat döntőjében, ahol 2017-ben ráadásul ezüstérmet is szertett, illetve a 2016-os Rio de Janeiro-ben megrendezett Olimpián is. Most Calder és Bel Canto de Boguin nevű lovaival áll starthoz a CSIO***-W Budapest versenyen.

Urh Bauman – Szlovénia

A szlovén válogatott lovas, Uhr Bauman a somorjai győzelme és a Szilvásvárad Masters nagydíjának megnyerése után Budapesten folytatja menetelését. A verseny egyik esélyeként tartják számon hiszen Larisallal múlt hónapban Le Baule-ban az öt csillagos franciaországi CSIO-t is hibátlanul teljesítették 160 centiméteren. A hírek szerint ott több komoly ajánlat is érkezett erre a hatalmas képességű fiatal lóra, de mindegyik elutasításra került, mert Urh Bauman nem titkolt célja vele az olimpiai részvétel.

Jana Wargers – Németország

Németország képviseletében egy fiatal, tehetséges lovas hölgy, Jana Wargers is starthoz áll a hétvégén, aki a fiatal lovak kiképzésének specialistája. Mindössze 22 évesen a hatodik helyen végzett a Fiatal Lovak Világbajnokságán azzal a Clooney-val, aki európa-bajnoki aranyérmet, és világbajnoki ezüstrémez szerzett jelenlegi lovasának, Martin Fuchsnak. Wargers azóta is többször lovagolt a Fiatal Lovak Világbajnokságának döntőjében, és ért el kiváló helyezéseket, de idősebb lovaival is rendszeresen szerepel három csillagos megmérettetéseken.

Angelique Hoorn – Hollandia

A többszörös holland bajnok Angelique Hoorn már bizonyított múlt hétvégén a Szilvásvárad Mastersen, ahol az egykori magyar tulajdonban lévő Expectation of Romance-vel a harmadik helyet szerezték meg a nagydíjban. Most hétvégén a CSIO***-W Budapest verseny egyéni számaiban fog rajthoz állni, és egyik nagy esélye lesz a vasárnapi világkupa nagydíjnak. A lovas hölgynek eddigi legnagyobb sikere, hogy az egykori olimpiai bajnok Jeroen Dubbeldam sérülése miatt Rob Ehrens szövetségi kapitányt őt választotta ki Hollandia képviseletére a 2008. évi pekingi nyári olimpián, ahol az előkelő nyolcadik helyen végzett egyéniben, és negyedik lett a Mark Houtzager, Gerco Schröder és Vincent Voorn alkotta csapattal.

Antonio Alfonso – Olaszország

Antonio Alfonso az olasz válogatottal lovagolt idén már háromszor lovagolt Nemzetek Díját, a lengyelországi Sopotban, a svájci St. Gallenben és az olaszországi Gorla Minore-ban. Most ugyanerre készül itt Budapesten, ahova nagydíjas lovait, Donansot és Harriet hozza magával.

Derin Demirsoy – Törökország

A 27 éves török Derin Demirsoy kimagasló karriert tudhat magáénak fiatal kora ellenére, hiszen kétszer lovagolt a gyermek Európa-bajnokságon, négyszer az ifjúságin, ahol egyszer ezüstérmet szerzett, kétszer fiatal lovasként állt starthoz, majd mindössze 21 évesen már a felnőtt csapatot képviselte 2015-ben Aachenben, majd két évvel később Göteborgban. Azóta is a török csapat oszlopos tagja, és most Budapesten láthatjuk a pénteki Nemzetek Díja fordulón.

A díjugratást kedvelők folyamatos élő közvetítésen keresztül követhetik az eseményeket, de akár a pálya széléről is buzdíthatják a lovasokat. A belépés a csütörtöki versenynapon ingyenes.

Tovább a verseny részletes programjára »

Jegyinformáció »

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.