Philipp Schulze Topphoff három századmásodperccel győzött a Nemzeti Lovarda díjában

A Longines EEF Nations Cup Budapest csütörtöki napjának soron következő versenyszáma a Nemzeti Lovarda díjáért rendezett 4.000 eurós kiemelt díjazású versenyszám volt 140 centiméteren.

A pálya rendkívül technikás volt, de ennek ellenére már a verseny elején sok gyors lovaglás született, így a többiek is kockáztatni kényszerültek, és bevállalni olyan fordulatokat is, amiket alap esetben nem biztos, hogy megkockáztattak volna. Volt, aki persze emiatt hibázott, de akinek sikerült, az garantáltan a helyezettek között találta magát.

Végül rendkívül szoros, mindössze 3 századmásodperces eltérést követően német győzelem született, hiszen az egykori fiatal lovas Európa-bajnok, Philipp Schulze Topphoff ennyivel vette át a vezetést az addig élen álló olasz Matteo Leonarditól.

Philipp Schulze Topphoff – Carla

Matteo Leonardi – Casino Royal

Harmadik helyen szintén Németország képviseletében Sophie Hinners végzett.

Sophie Hinners – Galanda Mara TH

A hazai lovasok közül Búza Krisztián érte el a legjobb eredményt, a hatodik helyen végzett a Milesz Eszter tulajdonában álló sárga Galestrával. A helyezettek között végzett még Szuhai Gyula Shiaradóval, illetve Jármy Vince és Chris Cross.

A lovasoknak a nemzetközi versenybíróság elnöke, Jacklin Schmieder és Steiner András gratulált.

A verseny élő közvetítése megtekinthető a következő oldalakon:

Start- és eredménylisták  »

Tovább a verseny részletes programjára »

Jegyinformáció »

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.