Svájci fölény az Emberi Erőforrások Minisztériumának díjában

A CSIO***-W Nemzetközi Díjugrató Világkupa és Nemzetek Díja Csapatverseny első napjának legmagasabb versenyszáma a több mint 5.000 eurós összdíjazású hibaidős szám volt az Emberi Erőforrások Minisztériumának díjáért 145 centiméteren. 50 páros állt rajthoz, köztük azok, akik a nagydíjban is indulni szándékoznak, mivel minősülni kell a részvételért, amit a mai teljesítmény alapján a legjobb 30 lovas tud megszerezni.

A pálya nehéz volt, lovak és lovasok egyaránt megdolgoztak a hibátlanért, hiszen nem csak az akadályokkal, hanem a szűk alapidővel is meg kellett küzdeni. Ennek ellenére sok lovasunk hibátlanul szerepelt, Mráz Tamás ráadásul mindkét lovával. BN Silverrel a nagyszerű hatodik helyen végzett, míg a Givanóval egy nyugodtabb pályával a 17. pozícióban zárt. Verőhiba nélkül lovagolt még Zárug Gyula a mindössze 8 éves Dorissal, ifj. Máté István Sanghatával, Czékus Zoltán Kempo Centóval, Szuhai Péter Casino Royal Z-tel, illetve Jármy Vince és JB Koronaőr.

A versenyszámban sokáig úgy tűnt, hogy svájci hármas győzelem születik, hiszen válogatottuk három tagja, Aurelia Loser, Edouard Schmitz és Romain Duguet magabiztosan vezette végig a mezőnyt. Egyedül a francia Severin Hillereau tudott ebbe beleszólni, és átvenni a harmadik helyet az utolsó pillanatban.

Aurelia Loser – Anaba Haize

Edouard Schmitz – Babylone des Erables

Severin Hillereau – Quidam’s Grey Lady

Mindenesetre az Európa egyik legnevesebb lovas szakembere, a Thomas Fuchs által vezetett svájci csapat csúcsformában várja a holnap 14:00-kor kezdődő Nemzetek Díját.

A versenyszámban a díjakat dr. Budai Gyula miniszteri biztos adta át.

A verseny élő közvetítése megtekinthető a következő oldalakon:

Start- és eredménylisták  »

Tovább a verseny részletes programjára »

Jegyinformáció »

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.