Anyway van het Kervijnhof Z és Alessandra Reich a fiatal lovak döntőjének győztesei

12 akadály és 15 erőkifejtés várta a fiatal lovak 4.000 eurós összdíjazású döntőjének 44 indulóját szombaton a Nemzeti Lovardában.

A pálya 525 méteres hosszával szokatlanul hosszúra sikerült, de ennek ellenére meglepően jó eredmények születtek. Az indulók több mint a fele, szám szerint 26 lovas teljesített verőhiba nélkül, köztük tíz magyar, míg a legrosszabb eredmény is csupán 12 hibapont volt. Viszont az alappálya sokat kivett a lovak erejéből, ami meglátszott az összevetésen, hiszen a 26 páros közül már csak nyolcan tudták a második pályát is hiba nélkül teljesíteni. A legtöbb verőhiba az első, színes palánkos meredeken és az utolsó széles oxeren történt.

A mezőny elején induló Katharina Rhomberg a 6 éves Zarzuelával remekül kezdett, és sokáig úgy tűnt, hogy megdönthetetlen idővel ért célba, de a hétvégén már többször is dobogós helyen végző Andrius Petrovas át tudta venni a vezetést Javenda nevű lovával. De végül Anyway van het Kervijnhof Z és Alessandra Reich nevetett a végén, akik szenzációsan gyors, több mint másfél másodperces fölénnyel utasították maguk mögé a mezőnyt. Így az osztrák himnusz csendült fel az eredményhirdetésen, ahol a lovasoknak a Sauska Pincészetek képviseletében Sauska Krisztián adta át a díjakat.

Alessandra Reich – Anyway van het Kervijnhof Z

Andrius Petrovas – Javenda

Katharina Rhomberg – Zarzuela OLD

A 14 éves gyermek válogatott, ifj. Szuhai Gyula és a sárga Edward Z most is egy gyors hibátlannal örvendeztette meg a kilátogató szurkolókat, és az ötödik helyen végzett, közvetlenül a Mráz Tamás által lovagolt, Erdélyi Lóránt által tenyészett El Conthero előtt. Mindkét páros szerepelt a múlt hétvégén megrendezésre kerülő Szilvásvárad Masters nemzetközi versenyen is, ahol több helyezést is hazahoztak, így külön érdem, hogy a rákövetkező hétvégén is ilyen kiválóan teljesítsenek. Mindkét ló hatalmas küzdeni akarásról tett tanúbizonyságot, és a meleg ellenére maximális teljesítményt nyújtott ebben a 4.000 eurós összdíjazású fináléban.

A helyezettek között végzett még Búza Krisztián a Lévai Csilla által tenyészett Rózával, Jármy Vince és saját tenyésztésű lova, JB Zenit, illetve Fekete György és Kahuna.

A verseny élő közvetítése megtekinthető a következő oldalakon:

Start- és eredménylisták  »

Tovább a verseny részletes programjára »

Jegyinformáció »

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.