Técsy Attila győzelmével vette kezdetét a CSI**-W Budapest Díjugrató Verseny

Pénteken kezdetét vette a CSI**-W Budapest Díjugrató Verseny a Nemzeti Lovardában, ahol nyolc ország lovasai mérkőznek meg egymással.

Elsőként a Bronze Tour lovasai léptek pályára, szám szerint ötvenen, akiknek a 120 centiméteres pályát kellett a lehető leggyorsabban és hiba nélkül teljesíteniük. A hazai versenyzők remekül helytálltak, hiszen az eredményhirdetésre egy külföldi páros sem tudott bekerülni. Az egyedüli lovas, aki 60 másodperc alatt tudta teljesíteni a pályát, az idei ifjúsági magyar bajnokság második helyezettje, Kiss Lizanna volt, aki Agropoint Cojano nevű lovával a dobogó legmagasabb fokára állhatot fel a Bronze Tour első napján.

Kiss Lizanna - Agropoint Cojano
Kiss Lizanna – Agropoint Cojano

Kiss Lizanna utolsó indulóként borította fel a sorrendet, így a sokáig élen álló Burucs Borbála és Noblesse S a második, a Talent Program lovasa, Koltai Zorka és Rádiháza Garnier a harmadik helyen végeztek.

Burucs Borbála - Noblesse S
Burucs Borbála – Noblesse S
Koltai Zorka és Rádiháza Garnier
Koltai Zorka és Rádiháza Garnier

Nagyon szoros versenyben Szilágyi Sándor Márk Tűzmadárral, Szotyori Nagy Kristóf Horze Cym Carslsonnal, illetve Kovács Roland Limited Edition C nevű lovával a negyedik, ötödik és hatodik helyre lovagoltak.

A 25 év alatti lovasok már 130 centiméteren mérkőztek meg, ahol szintén hazai sikerek születtek. A magyar felnőtt ranglista második helyezettje, a 14 éves ifj. Szuhai Gyula egész évben sikert sikerre halmozott a legrangosabb hazai és nemzetközi versenyeken. A gyermek Európa-bajnoki cím tulajdonosa most is egy győzelemmel kezdte meg hétvégi szereplését, hiszen Perthy Jackson nevű lovával az élen végzett a szintén gyermek válogatott Magyar Balázs előtt.

Ifj. Szuhai Gyula - Perthy Jackson
Ifj. Szuhai Gyula – Perthy Jackson
Magyar Balázs - Lady Winner
Magyar Balázs – Lady Winner

Harmadik helyen a Prosper lovasklub versenyzője, Gimesi Lorena ért célba Janik Anna, Szilágyi Sándor Márk és Tóvári Eszter előtt.

Gimesi Lorena - Timpex Fegyenc
Gimesi Lorena – Timpex Fegyenc

A 130 centiméteres Silver Tour igazán pörgős versenyt hozott, jobbnál jobb időeredményekkel licitáltak egymásra a versenyzők. A csata végül a Krucsó Lovasklub kettős győzelmével zárult, hiszen Krucsó Szabolcs Chippendale nevű lovával szenzációsan gyors idővel az első, míg klubtársa, Búza Patrik Zoltán Janieta VDL-lel a második helyezettnek járó serleget vihette haza.

Krucsó Szabolcs - Chippendale
Krucsó Szabolcs – Chippendale
Búza Patrik Zoltán - Janieta VDL
Búza Patrik Zoltán – Janieta VDL

Ifj. Szabó Gábor harmadikként zárta a versenyszámot Lifu nyergében.

Kovács Roland is remekül kezdett a hétvégén, hiszen a Castilia Kft. lovaival a negyedik és az ötödik helyet szerezte meg az osztrák Stefan Eder előtt.

A pénteki nap legmagasabb versenyszáma a Gold Tour 140 centiméterre kiírt elődöntője volt, ahol kereken 50 páros állt rajthoz. Viszonylag sok hibátlan lovaglás született, így aki nyerni akart, annak kockáztatnia kellett. A tavalyi verseny a hazánkba minden évben visszatérő osztrák lovas, Gerfried Puck győzelmével kezdődött, és most sem sok választotta el az első helytől. 62,45 századmásodperces idővel ért célba, ami most a második helyre volt elég.

Gerfried Puck - Cigol du Parsis Z
Gerfried Puck – Cigol du Parsis Z

Nagy örömünkre ezúttal magyar lovasnak éljenezhetett a közönség a legrangosabb kategóriában, hiszen a többszörös csapat és egyéni bajnok Técsy Attila remek formában kezdett lovaival, így Nikidam Breakerrel az első helyre, míg Jubab Van’t Siamshoffal a hatodikra tudott odaérni.

Técsy Attila - Nikidam Breaker
Técsy Attila – Nikidam Breaker

Búza Krisztián végzett a harmadik helyen Milesz Eszter szürke kancájával, Landstreammel, míg a magyar ranglista legjobbja, Czékus Zoltán lett az ötödik Castróval.

Búza Krisztián - Landsdream 2
Búza Krisztián – Landsdream 2

A fiatal generáció is képviseltette magát az eredményhirdetésen, hiszen Kiss Lizanna a Bronze Tourban bemutatott győzelme után most a negyedik helyen ért célba, ezúttal Cashflow nevű lovát lovagolva.

A VIP Tour 110 centiméteres versenye zárta a versenynapot, ahol a hölgyek arattak le minden babért. A szám legjobbja Fésűs Gréta lett Hunter Dadero Z nevű lovával, a Talent Program lovasa, Benedek Adél és Búza Krisztián által felkészített Gorzó Eszter előtt.

Fésűs Gréta - Hunter Dadero Z
Fésűs Gréta – Hunter Dadero Z
Benedek Adél - Silva 127
Benedek Adél – Silva 127
Gorzó Eszter - Arwen
Gorzó Eszter – Arwen

Molnár Mercédesz és E-roy a negyedik, míg Krecskovszki Evelin és Bálint Hanga Sára az ötödik és a hatodik helyen lovagolhattak be az eredményhirdetésre.

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.