Német győzelem a Silver Tourban

Csípős téli reggel fogadta a 120-125 centiméterre kiírt Bronze Tour indulóit szombat reggel. Az 53 páros ezúttal egy kétfázisos versenyszámban mérte össze felkészültségét, megszakítással, tehát aki hibázott az első fázisban, nem mehetett tovább a másodikba. A rendkívül jó formában teljesítő Kiss Lizanna ezúttal is megnyerte a versenyszámot Cloé nevű kancájával.

Kiss Lizanna - Cloé
Kiss Lizanna – Cloé

A második helyet Búza Krisztián és Erlina szerezték meg, harmadik Szuhai Rodrigo és Edward Z.

Búza Krisztián - Erlina
Búza Krisztián – Erlina
Szuhai Rodrigo - Edward Z
Szuhai Rodrigo – Edward Z

Az eredményhirdetésre szólították a Burucs Borbála – Noblesse S, Bandi Zsanett – Quinadore és Szotyori Nagy Kristóf – Horze Donald párosokat is.

A VIP Tour 110 centiméterre kiírt hibaidős versenyszámában 11 akadály, 12 erőkifejtés várta a 30 indulót. A dobogón nem történt jelentős változás a pénteki naphoz képest, mondhatni, a hölgyek újraosztották egymás között a helyezéseket. Ezúttal Búza Krisztián tanítványa, Gorzó Eszter és Arwen szerezték meg az első helyet, Fésűs Gréta és Hunter Dadero Z pedig másodikként zártak.

Gorzó Eszter - Arwen
Gorzó Eszter – Arwen
Fésűs Gréta - Hunter Dadero Z
Fésűs Gréta – Hunter Dadero Z

A Talent Program lovasa, Benedek Adél és Silva 127 ezúttal is egy harmadik helyezéssel lett gazdagabb.

Benedek Adél - Silva 127
Benedek Adél – Silva 127

A többszörös amatőr magyar bajnok, illetve 2019 senior bajnoka, Busi Sándor zárt negyedikként, a további helyezéseket Molnár Mercédesz és Arató Lilla szerezték meg.

A CSI**-W Budapest Díjugrató Versenyen szinte szerénynek mondható az U25 koroszály mezőnye 29 indulóval. A hibaidős versenyszám legjobbja Tóvári Eszter lett Sáripuszta Indigó nyergében 56,54 másodperces idővel. A lovasnak ez az eddigi legnagyobb eredménye.

Tóvári Eszter - Sáripuszta Indigó
Tóvári Eszter – Sáripuszta Indigó

Újabb értékes helyezést szerzett Zárug Gyula tanítványa, Magyar Balázs Lady Winner nyergében, ezúttal másodikként, harmadik a Janik Attila által felkészített Osztovits Péter és Laguilot Z.

Magyar Balázs - Lady Winner
Magyar Balázs – Lady Winner
Osztovits Péter - Laguilot Z
Osztovits Péter – Laguilot Z

A Horvátország színeit képviselő lovast, Patricia Kardunt és DI Caprio DH Z nevű lovát szólították negyedikként az eredményhirdetésre, ötödik Gráf Miklós Viktor és Raphael, hatodik Kiss Dominika és Spartacus.

A német himnusz zárta a 135 centiméteres, kétfázisos, megszakítás nélküli Silver Tourt. Az első helyet Jörne Sprehe szerezte meg Solero 79 nevű lovával. Sprehe nem először jár Magyarországon, hiszen a Hortobágyon megrendezett korosztályos Európa-bajnokság ifjúsági kategóriájának ezüstérmese volt 2000-ben, többször is nyerte a Papp László Sportarénában megrendezett világkupát, 2020 nyarán pedig a Nemzeti Lovardában a Bronze Tour döntőjében aratott győzelmet.

Jörne Sprehe - Solero 79
Jörne Sprehe – Solero 79

A pénteki győztes lovas, Krucsó Szabolcs Chippendale-lel ezúttal a második helyet tudta megszerezni.

Krucsó Szabolcs - Chippendale
Krucsó Szabolcs – Chippendale

Az osztrák Gerfried Puck Cigol Du Parsis Z nevű lovával pénteken a Gold Tourban szerzett egy értékes második helyezést, ezúttal pedig a Silver Tourban harmadikként zártak.

Gerfried Puck - Cigol Du Parsis Z
Gerfried Puck – Cigol Du Parsis Z

Buza Patrik Zoltán és Janieta VDL most lecsúszott a dobogóról, Técsy Attila és Jubab Van ‘t Siamshof ötödikként, Gerfried Puck másik lovával a hatodik helyen zárt.

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.