Nem múlhat el Széchenyi Emlékverseny ifj. Szabó Gábor győzelme nélkül

A Gróf Széchenyi István Emlékverseny a VIP, a Silver és a Gold Tour középdöntőjével folytatódott, valamint debütáltak a 120 centiméteren versenyző Bronze Tour versenyzői is. A pénteki nap utolsó és egyben legmagasabb versenyszámában pedig igazi maratoni versenyt láthatott a közönség, hiszen 61 páros állt rajthoz, hogy kvalifikálja magát a vasárnapi Nagydíjra.

Károly Mandula Kinga a leggyorsabb a VIP Tour második napján

A 110 centiméteren megrendezett VIP Tourban a korábban is helyezett párosok ismét az élmezőnyben végeztek, csupán a sorrend változott kissé. Most Károly Mandula Kinga volt a leggyorsabb, megelőzve az immár másodszorra is második helyen végző Nagy-Élő Zselykét.

Károly Mandula Kinga - G.Zail
Károly Mandula Kinga – G.Zail
Nagy-Élő Zselyke - Mystic
Nagy-Élő Zselyke – Mystic

Nagyon szoros versenyben harmadik lett Nemes Dorka El Coronita nevű lovával, a holtversenyben negyedik helyen végző Szabó Virág és Petes Maja előtt. Hatodik pedig Krecskovszki Evelin lett Hárfával.

Nemes Dorka - El Coronita
Nemes Dorka – El Coronita

Babos Gréta a Bronze Tour legjobbja

A Bronze Tour első fordulóját Babos Gréta nyerte Timpex Inkával, egy másodperccel megelőzve a Quintanát lovagló Osztovits Pétert és Zárug Annamáriát.

Babos Gréta - Timpex Inka
Babos Gréta – Timpex Inka
Osztovits Péter - Quintana
Osztovits Péter – Quintana
Zárug Annamária - Firefly
Zárug Annamária – Firefly

Negyedik lett Füzér Gábor, ötödik a gyermek Nemzetek Díja versenyeken eredményesen szereplő Hermann Zsófia, míg hatodik helyen Krucsó Szabolcs végzett Nordsternnel.

Mécs Emma duplázott U25-ben

Az U25-ös versenyszám 130 centiméteres pályája nem okozott gondot hazai fiatal tehetségeinknek, így villámgyors pályákkal az öt legelőkelőbb helyezésnél is magyar lovasnak szólt a taps az eredményhirdetésen. Mécs Emma ráadásul duplázott, hiszen csütörtöki eredményét megismételve ismét a leggyorsabb volt PM Chaccerával.

Mécs Emma - PM Chaccera
Mécs Emma – PM Chaccera

Második helyen végzett Kiss Lizanna és Cloé, megelőzve Janik Annát, Bosits Boglárkát és Jakab-Tóth Kornéliát.

Kiss Lizanna - Cloé
Kiss Lizanna – Cloé
Janik Anna - Castero
Janik Anna – Castero

Tetemes fölénnyel Szuhai Rodrigo a Silver Tour leggyorsabbja

A Silver Tour 130 centiméteres kétfázisos versenyében 35 páros állt rajthoz, akik közül a mezőny több mint fele hiba nélkül teljesítette a pályát, így nagyon szoros eredmények születtek az élmezőnyben. Ez alól kivételt képzett a Szuhai család legifjabb tagja, Szuhai Rodrigo, aki több mint két másodpercet vert a mezőnyre, ezzel testvére után most ő is egy újabb győzelemmel gazdagodott a hétvégén.

Szuhai Rodrigo - Jayjay
Szuhai Rodrigo – Jayjay

Második helyen végzett Kisgergely Kata Csenge Bizal VDL nevű lovával, megelőzve a szlovák színekben versenyző Andrej Hollyt.

Kisgergely Kata Csenge - Bizal VDL
Kisgergely Kata Csenge – Bizal VDL
Andrej Holly - Chellano Lady
Andrej Holly – Chellano Lady

Negyedik helyen zárt a tegnapi nap folyamán is a helyezettek között végző Alasztics Aliz, a Horze Gym Carlssont lovagló Szotyori Nagy Kristóf, és a Convey-vel starthoz álló Fábiáncsics Gábor előtt.

Ifj. Szabó Gábor nyeri a Gold Tour középdöntőjét

A verseny 140 centiméteres magasságon folytatódott a Gold Tour második fordulójával, ami az utolsó lehetőséget jelentette a lovasok számára, hogy kvalifikálójának a vasárnapi kiemelt pénzdíjazású Grand Prix-re. 20 hibátlan lovaglás született a hétvége legnépesebb versenyszámában, amit elsőként ifj. Szabó Gábor tudott kivitelezni, aki nem csak precíz, de gyors is volt Filuchival, így sokáig vezette a versenyt. A verseny második felében viszont többen is megszorongatták a párost, sőt Dömse Tamás és Kovács Henri meg is előzte, így a harmadik helyre szorultak vissza. Viszont ifj. Szabó Gábornak hátra volt még egy lova, akivel kockáztatott, így szenzációs időeredményének köszönhetően ő vezette a nap utolsó tiszteletkörét Szombati Gábor lovával, Chacrinue-val.

Ifj. Szabó Gábor - Chachrinue
Ifj. Szabó Gábor – Chachrinue

Az utolsóként rajthoz álló Mráz Tamás még be tudott érni a második helyre BN Silverrel, így harmadikra szorítva a fiatal lovas válogatott Dömse Tamást, negyedikre pedig Kovács Henrit saját tenyésztésű ménjével, Tambourinóval.

Mráz Tamás - BN Silver
Mráz Tamás – BN Silver
Dömse Tamás - Conquistador
Dömse Tamás – Conquistador

Hatodik helyen pedig Czékus Zoltán ért célba Carundyval.

A verseny szombaton 9 órakor a Bronze Tour következő fordulójával folytatódik.

Program »

Start- és eredménylisták »

A verseny élő közvetítése megtekinthető a következő oldalakon:

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.