Kisgergely Kata Csenge nyerte a Silver Tour fináléját

A Széchenyi István Emlékverseny szombati napjának fénypontja a Silver Tour fináléja volt, ahol 50 főre szaporodott a résztvevők száma, hiszen a holnapi nagydíjban minden lovas csak egy lovat lovagolhat. Így sokan a második lovukkal ide neveztek, ezáltal várható volt, hogy népes összevetésre fog sor kerülni, hiszen sokaknak nem okozott gondot ez a 135 centiméteres magasság. Végül 22 párost hívtak vissza, hogy a rövidített pályán kiderüljön ki viszi haza a Gain díját.

Remekül lovagoltak a hazai versenyzők, közülük is kiemelkedett most Kisgergely Kata Csenge, aki mindhárom napon hibátlanul teljesített Bizar VDL nevű ménjével, és ebben a népes összevetésben is fergeteges időt produkálva maga mögé utasította a mezőnyt.

Kisgergely Kata Csenge - Bizar VDL
Kisgergely Kata Csenge – Bizar VDL

Második helyen Andrej Holly végzett, aki rendszeres részvevője a hazai rendezésű nemzetközi versenyeknek, így a szlovák lovasra a közelgő CSIO-n is számítani lehet.

Andrej Holly - Chellano Lady
Andrej Holly – Chellano Lady

A Gold Tour pénteki fordulójának győztese, ifj. Szuhai Gyula fiatal kora miatt nem indulhat a holnapi nagydíjban, hiszen a nemzetközi szabályok értelmében maximum 140 centiméteren versenyezhet a mindössze 15 éves lovas. De talán megfelelő vigaszdíj számára a Silver Tour fináléjában elért harmadik hely is, amelyet Perty Jackson nevű lovával sikerült elérnie.

Ifj. Szuhai Gyula - Perthy Jackson
Ifj. Szuhai Gyula – Perthy Jackson

Negyedik helyen végzett Mráz Tamás Sanghataval, megelőzve Bohák-Debreczeni Évát és Krucsó Szabolcsot.

Mráz Tamás - Sanghata
Mráz Tamás – Sanghata
Bohák-Debreczeni Éva - Cortez
Bohák-Debreczeni Éva – Cortez
Krucsó Szabolcs - Nordstern 109
Krucsó Szabolcs – Nordstern 109

Vasárnap a verseny 8:30-tól folytatódik, a Grand Prix mellett a Bronze Tour, a fiatal lovak, és az U25 döntője fog megrendezésre kerülni.

Program »

Start- és eredménylisták »

A verseny élő közvetítése megtekinthető a következő oldalakon:

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Comments are closed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.