Kovács Henri győzött a Nemzeti Lovardáért Alapítvány díjában

A szerdai nap soron következő versenyszáma a Nemzeti Lovardáért Alapítvány díjáért zajlott 140 centiméteren 2.800 eurós összdíjazásért.

A 42 lovast számláló mezőnyben sok hibátlan lovaglás született, mégis nagy időkülönbségekkel értek célba az élen végző versenyzők. Igaz, a díjátadón a finn himnusz csendült fel, de mégis hazai győzelemként tekintünk Kovács Henri szenzációs teljesítményére, aki két másodperces fölénnyel ért célba saját tenyésztésű ménjével, Tambourinóval. A mén anyja is már sok örömet okozott lovasának, hiszen Baccarával ötször is képviselték hazánkat Utánpótlás Európa-Bajnokságon, ahol mindig a legjobb 10 között végeztek.

Kovács Henri - Tambourino
Kovács Henri – Tambourino

Második helyen ifj. Szabó Gábornak gratulált Stróbl Dorottya az alapítvány képviseletében. A versenyző a Nemzeti Lovassport és Sportlótenyésztési Program lovával, Eldorandával érte el ezt a kiváló eredményt.

Ifj. Szabó Gábor - Eldoranda
Ifj. Szabó Gábor – Eldoranda

Harmadik helyen a román válogatott tagja, Damian Cojocariu végzett Lancorral, megelőzve a Castrót lovagló Czékus Zoltánt, a görög Kriton Zafiropoulost, és a német Marcel Marschallt.

Damian Cojocariu - Lancor
Damian Cojocariu – Lancor

Német győzelem a Concorde díjában

Az első nap legmagasabb versenyszáma az 5.000 eurós összdíjazású hibaidős szám volt a Concorde díjáért 145 centiméteren. 31 páros állt rajthoz, köztük azok, akik még nem rendelkeztek előminősüléssel a holnapi nagydíjra, hiszen itt még lehetőségük volt ezt megszerezni.

A pálya nehéz volt, lovak és lovasok egyaránt megdolgoztak a hibátlanért, ennek ellenére több lovasunk is kiválóan szerepelt.

A győzelmet végül a német színekben versenyző Sönke Aldinger szerezte meg a holland Wout-Jan Van Der Schans előtt.

Sönke Aldinger - Marie Luise
Sönke Aldinger – Marie Luise
Wout-Jan van der Schans - For the Moment
Wout-Jan van der Schans – For the Moment

A bronzérmes helyen viszont Weinhardt Virág végzett Chiclanával, a nap folyamán már másodjára.

Weinhardt Virág - Chiclana
Weinhardt Virág – Chiclana

Negyedik helyen magyar tulajdonú ló végzett, az Utánpótlás Európa-bajnokságon korábban Jármy Vincével szereplő Zeusz most brazil lovassal, mégpedig Matheus Correával a nyergében, megelőzve ifj. Lázár Zoltánt, aki Diablót lovagolta.

A versenyzőknek gratulált Régely Károly a Concorde képviseletében, és dr. Szabó Csaba versenybíró.

A verseny csütörtökön reggel 8 órakor a fiatal lovak versenyszámával folytatódik.

Tovább a verseny részletes programjára »

Start- és eredménylisták »

Jegyinformáció »

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.