Jármy Vince a legeredményesebb magyar lovas az Alpexavit díjában

A pénteki nap utolsó versenyszáma a 145 centiméteren rendezett hibaidős versenyszám volt az Alpexavit díjáért, 25.500 eurós kiemelt díjazásért.

Nem született sok hibátlan lovaglás, csupán heten tudták verőhiba nélkül befejezni ezt a versenyszámot. A lovasoknak több helyen is lehetőségük volt a rövidítésre egy-egy kockázatos fordulónak köszönhetően, és sokszor pont ebből jött a verőhiba. Viszont megérte kockáztatni, hiszen az első helyezett több mint 6.000 euróval lett gazdagabb.

Sokáig úgy tűnt, hogy a hazai versenyzőink közül addig legjobb eredménnyel teljesítő Jármy Vince a legjobb három között fog végezni, de a versenyszám vége felé induló svájci versenyző Romain Duguet, és az osztrák Katharina Rhomberg is gyorsabb volt, így lecsúszott a dobogóról.

Romain Duguet (SUI) - Hunger Games du Champ du Bois
Romain Duguet (SUI) – Hunger Games du Champ du Bois
Katharina Rhomberg (AUT) - Boa SB
Katharina Rhomberg (AUT) – Boa SB

A Nemzeti Lovassport és Sportlótenyésztési Program lovát, Chinoubet PS-t lovagló fiatal tehetségünk végül az ötödik helyen zárta a versenyszámot.

Jármy Vince (HUN) - Chinoubet PS
Jármy Vince (HUN) – Chinoubet PS

Hajdú Petra az Alpen Pharma Hungary cégvezetője gratulált a helyezett lovasoknak, és adta át az első három helyezettnek, Romain Duguet-nek, Katharina Rhombergnek és Alessandra Reichnek a különdíjat.

Alessandra Reich (AUT) - Oeli R
Alessandra Reich (AUT) – Oeli R

Negyedik helyen Wout-Jan Van Der Schans végzett Hollandia képviseletében, megelőzve Jármy Vincét, Técsy Attilát és Weinhardt Virágot.

Tovább a verseny részletes programjára »

Start- és eredménylisták »

Jegyinformáció »

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.