Elkezdődött a visszaszámlálás!

22 ország 175 lovasa 265 lóval érkezik a Nemzeti Lovardába a Gróf Széchenyi István Emlékverseny, olimpiai minősítővel egybekötött Díjugrató Világkupára.

A résztvevő nemzetek: Ausztria, Bulgária, Csehország, Egyiptom, Észak-Macedónia, Észtország, Finnország, Görögország, Kína, Lengyelország, Lettország, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Palesztina, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Thaiföld, Törökország, Ukrajna és Üzbegisztán.

A magyar közönség előtt jól ismert lovasokat is találunk az indulók között. Az osztrák csapatban ott lesz majd Fritz Kögelnig, Christoph Obernauer és Gerfried Puck, akiket már több alkalommal szólítottak Budapesten az eredményhirdetésekre.

2021 után ismét a Nemzeti Lovarda pályájára lovagol majd a bolgár Ivaylo Bonev, a lett Kristaps Neretnieks, valamint a román Cojocariu testvérek is.

Görögországot ezúttal a 2022-es CSIO3* Honvédelmi Minisztérium Nagydíjának győztese, Angelos Touloupis egyedül képviseli.

Rajtuk kívül 34 magyar lovasnak szurkolhat a közönség a négy nap során, köztük az NLSF Program díjugratóinak is: Horváth Balázsnak, Jármy Vincének, ifj. Kövy Andrásnak, ifj. Lázár Zoltánnak ifj, Szabó Gábornak, Szentirmai Ferencnek és Szuhai Péternek.

A lovasokat csütörtöktől vasárnapig összesen 19 versenyszám és 138.400 euró pénznyeremény várja. A legrangosabb versenyszámok a szombaton 15:30-kor kezdődő Világkupa és olimpiai minősítő versenyszám a Honvédelmi Minisztérium díjáért, valamint a vasárnap 16 órától induló CSI***-W 155 cm Szerencsejáték Zrt. Grand Prix. A két szám dobogósai a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. díjait emelhetik majd a magasba.

A rendezvény egyik fénypontja a lesz a Magyar Lovassport Szövetség szombaton 14 órakor kezdődő Díjátadó Gálája.

A versenyszámok csütörtöktől szombatig reggel 9 órától, vasárnap pedig 8:30-tól kezdődnek. A belépés mind a négy versenynapon ingyenes.

A rendezvény főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.

Tovább a verseny részletes programjára »

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.