Két magyar és egy osztrák győzelemmel indult a csütörtöki versenynap

Szemerkélő eső fogadta a Gróf Széchenyi István Emlékverseny, olimpiai minősítővel egybekötött Díjugrató Világkupa első indulóit.

A négynapos versenyhétvégét a fiatal lovak 120-125 centiméteres magasságú versenyszáma indította 50 párossal. A nemzetközi szinten legmagasabb minősítéssel rendelkező pályaépítő, Werner Deeg 450 méter hosszú pályáján 11 akadály, 12 erőkifejtés várta a 6-7 éves fiatal lovakat és lovasaikat.

Az első hibátlan lovaglást Horváth Balázstól és Acteontól láthatta a közönség, majd a tizenhatodikként induló ifj. Szabó Gábor vette át a vezetést, amit sikeresen meg is tartott a versenyszám végéig Koncz Ferenc Zico Blue apaságú ménje, Genius Conference nyergében.

Ifj. Szabó Gábor - Genius Conference
Ifj. Szabó Gábor – Genius Conference

A második helyet a román színekben versenyző Zárug Gyula szerezte meg Lawito PSZ nevű kancájával, harmadikként pedig a görög Angelos Touloupis és Karima 25 végzett.

Zárug Gyula - Lawito PSZ
Zárug Gyula – Lawito PSZ
Angelos Touloupis - Karima 25
Angelos Touloupis – Karima 25

A helyezetteknek a versenybíróság nevében Abay Pál gratulált.

Szintén 50 lovas állt starthoz a 125 centiméteres magasságon megrendezett Small Tourban. A verseny első felében Marek Klus szerezte meg a vezető pozíciót, de ezt csak Göttler Vilmos és Jégvirág pályára lépéséig tudta megtartani. A cseh lovasnak így meg kellett elégednie a második hellyel, a győzelmet pedig az 1992-es barcelonai olimpián magyar színekben versenyzett Göttler Vilmos szerezte meg. A 72 éves lovas győzelme kiválóan mutatja, hogy a lovaglás nem korhoz kötött, hogy egy folyamatosan edzésben lévő és versenyző, az idősebb korosztályhoz tartozó lovas is bármikor maga mögé utasíthatja a fiatalabb generációt.

Marek Klus - L-Querida
Marek Klus – L-Querida
Göttler Vilmos - Jégvirág
Göttler Vilmos – Jégvirág

Ifj. Szabó Gábor és For The Moment ezúttal harmadikként zárta a versenyszámot.

Ifj. Szabó Gábor - For The Moment
Ifj. Szabó Gábor – For The Moment

A lovasok a TM Toys Hungary, az élethű Schleich figurák forgalmazójának különdíját is átvehették Gál Ibolyától, a cég képviselőjétől. A versenybíróság nevében Juhász Dóra gratulált.

135 centiméteres magasságú akadályok fogadták a harmadik versenyszámban induló lovasokat a kétfázisos, megszakítás nélküli CSI***Concorde Díjban. A győzelmet az osztrák Josef Schwarz JR. szerezte meg Lor JDV nyergében.

Josef Schwarz JR.- Lor JDV
Josef Schwarz JR.- Lor JDV

Rendszeres résztvevője a budapesti eseményeknek Kristaps Neretnieks Lettországból, aki Quandar Cece nevű lovával egy szép második helyezéssel indította a versenyhétvégét.

Kristaps Neretnieks - Quandar Cece
Kristaps Neretnieks – Quandar Cece

Harmadik a szintén osztrák színeket képviselő Josefina Goess-Saurau és Mine That Bird.

Josefina Goess-Saurau - Mine That Bird
Josefina Goess-Saurau – Mine That Bird

A versenybíróság nevében Robert Fekar gratulált a lovasoknak.

A rendezvény főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.

Tovább a verseny részletes programjára »

Start- és eredménylisták »

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.